Депутатите гласуваха оставката на Никола Минчев като председател на парламентаМинчев

...
Депутатите гласуваха оставката на Никола Минчев като председател на парламентаМинчев
Коментари Харесай

Падна главата на Никола Минчев

Депутатите гласоподаваха оставката на Никола Минчев като ръководител на Народното събрание

Минчев си потегля като депутат номер 1 откакто от 235 дали своят вот 125 поддържаха настояването за оставката му, 113 се възпротивиха, а 1 се въздържа.

"В последното си изявление като ръководител той съобщи, че за него е чест преди всичко, че е влезнал в храма на държавността, както и че е бил повдигнат като пръв измежду равни на 3 декември 2021 година "Вярвам, че ръководителят счита, че в случай че парламентарният началник се изживява като началник, то тогава той не е началник ", сподели той.

.

Новосформираната съпротива в Народното събрание – „ ИТН “, ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ – съумя да смъкна от поста ръководителя на Народното събрание, излъчен от „ Продължаваме промяната “ – Никола Минчев. Това се случи ден, откакто в Народното събрание бе входирано искане за оставката му от 120 депутати.

Очаквано „ срещу “ отстраняването на Минчев гласоподаваха съдружните сътрудници от „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия, „ Демократична България “, както и петимата отцепници от Има Такъв Народ, които в този момент са самостоятелни депутати.

В претекстовете към документа бяха посочени непрестанно несъблюдение на отговорности, редовно и жестоко нарушение на правилника и превишаване на права. По създание мотивът за самодейността бе чуването на външния министър в оставка Теодора Генчовска, което трябваше да бъде извършено на закрито съвещание, само че това не се случи и чуването ѝ бе очевидно, което по думите на „ ИТН “ не ѝ е разрешило да влезе в елементи по тематиката за Северна Македония.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР