Депутати от ГЕРБ искат да бъде отменена великденската ваканция на

...
Депутати от ГЕРБ искат да бъде отменена великденската ваканция на
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага депутатите да нямат великденска ваканция

Депутати от ГЕРБ желаят да бъде анулирана великденската почивка на народните представители.

Проекторешението е импортирано в деловодството на Народното събрание от Десислава Атанасова и група народни представители от партията на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Предложението е извънредно малко и няма показани претекстове за него.

Според правилника на Народното събрание, който е със статута на закон, Народното събрание има няколко ваканции - " от 22 декември до 10 януари, 10 дни по Великденските празници от Велики петък в това число и от 1 до 31 август годишно ". Правилникът планува, че по изключение с решение в пленарната зала може тези дати да бъдат изменени.

От ГЕРБ оферират не редуциране на великденската почивка, а цялостна анулация. Ако тази тяхна концепция бъде призната, то депутатите няма да работят на формалните почивни дни – от 22 до 25 април в това число. Това е по този начин, тъй като Народното събрание по принцип не заседава на публични почивни дни.

За да работят депутатите на Разпети петък, да вземем за пример, би трябвало да бъде взето преднамерено решение за изключително съвещание.

Засега обаче не е ясно каква поддръжка би имала концепцията на ГЕРБ за анулация на ваканцията и дали тя ще получи нужното болшинство в пленарната зала, с цел да бъде утвърдена.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР