Депутати от британския парламент, сред които и отлъчените от Консервативната

...
Депутати от британския парламент, сред които и отлъчените от Консервативната
Коментари Харесай

Депутати плашат Борис Джонсън със съд ако откаже отлагане на Брексит

Депутати от английския парламент, измежду които и отлъчените от Консервативната партия на Борис Джонсън, приготвят правосъдни дейности при положение, че министър председателят откаже да изиска отсрочване на Брексит, в случай че бъде длъжен да стори това посредством закон за блокиране на Брексит без договорка.

Законопроектът, изискващ от Борис Джонсън да изиска отсрочване на датата за излизане на Англия от Европейски Съюз, с цел да се избегне Брексит без договорка на 31-ви октомври, се чака да бъде утвърден от кралицата в понеделник. Премиерът обаче съобщи, че е „ по-добре да е мъртъв в канавката, в сравнение с да желае отсрочване “.

Сега депутатите се сплотяват още веднъж и са подготвени да отидат в съда, в случай че е належащо мярката да се наложи наложително. В петък квалифицираният от целия политически набор законопроект, предусещащ министър председателят да удължи датата за овакантяване до края на януари, в случай че Народното събрание не утвърди съглашение до 19-и октомври, бе утвърден и от Камарата на лордовете, откакто преди този момент бе гласуван в Камарата на общините.

Въпреки че държавното управление разгласи, че ще съблюдава закона, Джонсън сподели, че това го задължава единствено на доктрина да написа до Брюксел с искане за „ безсмислено отсрочване “ на Брекзит. “Дейли телеграф “ заяви, че Джонсън е декларирал, че в никакъв случай не би изискал ново отсрочване, а това породи спекулации, че министрите ще опитат да търсят пролуки в закона.

Като единствен излаз от обстановка министър председателят вижда осъществяване на изключителни общи избори, само че Народното събрание към този момент блокира тази мярка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР