Депутати и симпатизанти на ГЕРБ обсадиха прокуратурата, докато тече разпитът

...
Депутати и симпатизанти на ГЕРБ обсадиха прокуратурата, докато тече разпитът
Коментари Харесай

Хунтата настръхна: Гербаджии обсадиха прокуратурата при разпита на Бойко за „Барселонагейт“

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ обсадиха прокуратурата, до момента в който тече разпитът на техния водач Бойко Борисов. Той беше свикан през днешния ден да даде показания по делото за пране на 5 млн. евро, станало известно като  „ Барселонагейт “, както и по сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ.

„ Не разбираме за какво се претоплят манджи в миг, в който се работи по съставянето на държавно управление и по работата върху доста сериозна правосъдна промяна “, съобщи Даниел Митов пред публицисти. Според него държавното обвиняване се употребява, с цел да бъде осуетен опитът за промяна в правораздаването и сформиране на кабинет.

Симпатизантите на партията обаче не се изрекоха ласково за опцията за сформиране на държавно управление с „ Продължаваме промяната “. Те не утвърждават концепцията Асен Василев да бъде финансов министър. Въпреки това, почитателите на ГЕРБ скандираха „ Бойко, Бойко “.

Реклама

На излизане от постройката на прокуратурата на ул. „ Черковна “, Борисов благодари на своите симпатизанти и заръча на депутатите на ГЕРБ „ да отиват в Народното събрание да правят работа “. Адвокатът му Менко Менков разяснява, че Борисов е бил разпитан като очевидец и няма нищо ново във въпросите, които са му задавани.

Борисов беше разпитан от Софийската градска прокуратура по следствието за вероятно пране на пари, което се води от испанските управляващи и визира парцел в Барселона, в който е живяла свързваната с Борисов моделка Борислава Йовчева. Сега следва Борисов да даде показания и по другата призовка от Върховната касационна прокуратура по сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ. В него има изказвания за корупция и корист с власт.

За двете призовки заяви самият Борисов на брифинг при започване на седмица. Тогава той съобщи, че е свикан на разпит в един същ ден и час на две разнообразни места. „ В бързината са ми изпратили две призовки едновременно. На 2 разнообразни места в един и същи ден! Казвам го, с цел да се майтапя, само че това е реалност. Ако не отида на едното, какво ще кажат: „ Не се е явил, би трябвало да го арестуват “ или по какъв начин. И това има ли някакво значение? Ще ви направи ли по-слаби, по-колебливи? “, съобщи Борисов.

О пресцентърът на прокуратурата дадоха отговор, че изказванията за това, че се касае за „ остарели сигнали “ и внушенията за нередности при използването на процедурите не дават отговор на истината.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР