Депутатът от ВМРО Милен Михов се е отказал от идеята

...
Депутатът от ВМРО Милен Михов се е отказал от идеята
Коментари Харесай

Отпадна идеята обучените в чужбина военни да трябва да служат поне 7 години

Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов се е отказал от концепцията си всички военнослужещи и цивилни, които бъдат командировани за образование в чужбина, обвързвано със закупуването на нова техника, въоръжение или съоръжение, да бъдат длъжни да служат най-малко седем години, в противоположен случай да възстановят част от разноските. Това се вижда от препоръчаните за гласоподаване на второ четене текстове за смяна в Закона за защитата и въоръжените сили.

Михов внесе предлагането си сред първо и второ четене на измененията в закона, готови от Министерството на защитата. Те засягат повдигането на възрастта за постъпване в армията до 40 години и предоставяне на опция да се служи и след навършване на години за пенсия.

Първите наранени от 7-годишната уговорка за наложителна работа щяха да бъдат подготвените водачи и техници, които да летят и обслужват закупените през предходната година осем самолета F-16 за 1.2 милиарда лв.. В аргументацията на предлагането се посочваше, че за образованията се дават съществени суми и това е самобитна отбрана на инвестицията, направена от страната.

Преди година институтът " РАНД корпорейшън " пресметна, че през 2018 година базовото образование на един водач за F-16 коства малко над 5.6 млн. $. В началото на годината стартира теоретичното образование в България на бъдещите водачи на F-16. Предстои сполучливо приключилите тази част да бъдат изпратени в Съединени американски щати.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (185)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР