Депутатът от Продължаваме промяната“ Милен Матеев, който е и зам.-председател

...
Депутатът от Продължаваме промяната“ Милен Матеев, който е и зам.-председател
Коментари Харесай

Депутат на Киро хванат да кара нерегистриран автомобил, извадил депутатска карта и се оправда

Депутатът от „ Продължаваме промяната “ Милен Матеев, който е и зам.-председател на парламентарната комисия по правни въпроси, е бил заловен от полицейски патрул във Велико Търново да ръководи нерегистриран автомобил, заяви „ Труд “.

Абсурдната преживелица се разиграва на 10 януари преди обяд. Народният фаворит е бил спрян за инспекция на бул. „ България “ в остарялата столица и униформените незабавно открили, че има неправда с регистрацията на возилото.

Матеев обаче се показал с депутатската си карта, с помощта на нея бързо позволява казуса си.

„ Това се случи на кръстовището под КАТ. Бях зад кормилото на автомобил, който преди малко бях купил. Нелепата обстановка се разигра, до момента в който отивах към КАТ, с цел да го записвам. Колата е „ Смарт “, 2014 година, взех я на остаряло. Докараха ми я от автокъща във Варна “, описа Милен Матеев.

Народният представител показа още, че колата е пристигнала от морската столица във Велико Търново на личен ход. Въпреки юридическото си обучение обаче той явно не се усеща да попита за номерата, както и има ли право да ръководи автомобила,

„ Колата беше с номера, взех документите, качих се и потеглих към КАТ. Когато ме стопираха служителите на реда се оказа, че номерата са краткотрайни, които могат да се употребяват само от фирмата-продавач. Не знаех, че има краткотрайни номера, които не са свързани с автомобила. Заради това породи казуса, само че всичко беше изяснено и колата към този момент е записана “, успокои Милен Матеев.

Ако елементарен жител без депутатска карта бъде хванат зад кормилото на нерегистриран автомобил предстои на наказателна или най-малко административна отговорност – според от умисъла на действието. Законът е фиктивен по този метод, с цел да се предотврати потреблението на краткотрайни и директни номера от страна на недобросъвестни водачи, които могат да правят нарушавания на пътя без да могат да бъдат глобени.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР