Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Елисавета Белобрадова призова своите

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/ Елисавета Белобрадова призова своите
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова към депутатите: Купете си картина в подкрепа на българите от Западните покрайнини

Депутатът от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/ Елисавета Белобрадова прикани своите сътрудници да си закупят картина от изложбата ‘‘Босилеград в цветове‘‘ и по този метод да поддържат българите от Западните околности .

Експозицията бе открита в сряда в постройката на Народното събрание и включва 40 картини на художници от разнообразни балкански страни. Събитието има благотворителна цел, като средствата от него ще отидат в поддръжка на бъдещите начинания за благородната идея.

Елисавета Белобрадова съобщи, че дружно с нейните съпартийци от ПП-ДБ към този момент са горди притежатели на една от картината . Тя прикани сътрудниците си от останалите политически сили също да поддържат изложбата , защото съгласно нея това е единственият метод сходни пленери могат да продължат да се развиват. Публикуваме цялостния ѝ коментар без редакторска интервенция

„ Най-черните дни в историята на българите от Западните околности са през ноември. Само за два дни, сред 6-и и 8-и ноември 1920 година, сръбските войски окупират Босилеградска, Струмишка и Царибродска област. Новосъздадената граница разсича гробища, пътища, извори, даже и къщи. Равносметката е смазваща – животът на над 64 хиляди българи се прекатурва радикално. И до през днешния ден болката си стои.

В поддръжка на българите от Западните околности бях хазаин на една дълго чакана благотворителна галерия в постройката на Народното събрание ‘‘Босилеград в цветове‘‘. Събитие, което не можеше да се състои без Сдружение „ Глас “ – Босилеград, и Студентско читалище „ Св. Климент Охридски “.

Над 40 картини на художници от България, Сърбия, Република Северна Македония, Черна Гора и Украйна сега се намират в Мраморното Фоайе на постройката. Всички доходи от продажбите им ще бъдат употребявани точно за бъдещи начинания на българското посланичество в Западните околности.

С сътрудниците от „ Демократична България “ към този момент сме горди притежатели на една от картините. През идващите дни ще работя интензивно към това сътрудниците от останалите политически сили също да си купят картини – единствено по този начин тези пленери могат да продължат да се развиват през годините. А те са едни от най-прекрасните български културни прекарвания, които съм имала през годините. Макар и зад граница.

Лично наемам всички водачи на парламентарни групи да се възползват от изложбата и да покажат поддръжка към хората в Западните околности, които към този момент 103 години се борят да запазят през културата това, което за две денонощия им е отнето. И след това ще ви кажа дали това се е случило. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР