Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Манол Пейков провежда поредна благотворителна

...
Депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България Манол Пейков провежда поредна благотворителна
Коментари Харесай

Манол Пейков помага на 102-годишна жена за колективен иск срещу Петър Волгин

Депутатът от " Продължаваме промяната-Демократична България " Манол Пейков организира поредна благотворителна самодейност. Този път тя е ориентирана в помощ на 102-годишна жена от град Лом, която е завела дело против водещия на Българска национална телевизия Петър Волгин.

Повод за делото е негова обява във Фейсбук, в която той приканва за връщането на Народния съд - репресивния орган от времето на комунизма. В пост от 1-и февруари 2023 година журналистът написа:

" Достатъчно е да погледнеш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд ".

Пред изданието " Клуб Z ", което първо заяви за дейностите на дамата от Лом, тя споделя, че е изгубила мъжа си Георги Горанов точно от работата на така наречен Народен съд. Двамата са се оженили през 1939 година, когато той е бил шеф на учебно заведение в село Сталийска махала.

Горанов е бил запасен офицер, разпределен в Охрид, днешна Северна Македония. На 5 октомври 1944 година е извикан в кметството дружно с още хора от селото, само че по този начин ѝ не се връща. Жената споделя, че те са били убити и хвърлени в всеобщ гроб без съд и присъда. Две години по-късно Горанов е разгласен за " безследно липсващ ", а членовете на неговото семейство са оповестени за " врагове на народа ".

В желае си до съда дамата претендира, че думите на Волгин са ѝ предизвикали непозволено увреждане. Искът ѝ е единствено за 1000 лева, защото тя може да си разреши държавната такса от 4% единствено върху тази сума.

Инициативата на Пейков цели да се съберат средства за покриването на разноските по делото и при преценка на ищцата предявяване на иск в по-сериозен размер. (Информация за даренията може да намерите в края на статията).

Освен това депутатът оповестява, че юристът на 102-годишната жена е подготвен да заведе групов иск против Петър Волгин. За задачата се търсят и други хора, които директно или индиректно са потърпевши от дейностите на Народния съд.

Дарения могат да се вършат на сметка:

Фондация " Манол Пейков и другари "

Търговска банка Д АД

IBAN: BG09DEMI92405000310141

или Paypal: [email protected]

Основание: За гражданското дело против Волгин

Контакти

Хората, които имат родственици, другари или сами желаят да се включват в груповия иск против Волгин могат да се свържат с Пейков на имейл адрес: [email protected].
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР