Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев обяви, че държавата ще си

...
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев обяви, че държавата ще си
Коментари Харесай

Росенец и руските интереси: Борисов и Пеевски днес са други?

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев разгласи, че страната ще си отвоюва от Русия пристанището " Росенец ", както и санаторно-оздравителния комплекс " Камчия ". Тези стъпки са част от поръчката на ръководещото болшинство да освободи България от въздействието на Путин, като прочисти корупционните " бърлоги " на Кремъл.

За всички, които са възмутени от съветските измами в България, тези начинания са дълго чакана вест.

Въпреки това, под въпрос за мнозина евентуално остава до каква степен може да се има вяра на сътрудниците на ПП-ДБ във властта - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Дали последните откровено поддържат тези начинания или всичко е единствено на ниска цена спектакъл?
За проводниците на съветските ползи в България
Заявката на господин Мирчев наподобява желае да разсее таман обвиняванията към ПП-ДБ, че в името на сформирането на постоянния кабинет " Денков " са се трансформирали в пленник на ползите на Борисов и Доган. Доскоро ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха посочени от ПП-ДБ като съществени проводници на съветските ползи у нас.

Самият Мирчев бе основен воин в " десанта " на парк " Росенец " преди три години. Тогава се заприказва за лятната резиденция на почетния ръководител на ДПС; подложен бе въпросът за какво страната пази Доган и Пеевски. Тези тематики породиха отвращение, което, наред с нахлуването на прокуратурата в президентството, дадоха подтик на митингите против третото държавно управление на Борисов, както и модела " ГЕРБ-ДПС ".

Три години по-късно констелацията от политическите ползи е напълно друга. ПП-ДБ оповестиха за главен вътрешнополитически съперник президента Радев. Президентът, съгласно господин Мирчев, наподобява необичайно смутен за съветските корпоративни ползи в проблема " Росенец ".

Руските забежки на господин Радев не са от през вчерашния ден. По време на първия си мандат като държавен глава господин Радев изрече подозрения, че глобите, наложени на Русия поради Крим, са ефикасни. Той намерено се разгласи за построяването на стратегически съветски планове в България като АЕЦ " Белене ". По време на дебата преди балотажа в края на 2021 попита риторично: " Крим е съветски, кой да е? ".

Тогава Радев бе избран отново, а таман на балотажа доста гласоподаватели, съперници на съветските ползи у нас, като тези на ДСБ, гласоподаваха за него. Радев получи напълно доверието и на Политическа партия, която в това време породи като президентски план.

Скоро пътищата на Радев и ПП-ДБ внезапно се разделиха. А доскоро повече от година кабинетът на Кирил Петков бе свален от Борисов, Митрофанова, Пеевски и Слави Трифонов - по думите на самия Петков.
Борисов и Пеевски през днешния ден са други?
Сега ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи спорят за авторството и приносите си за отнемането на концесията на " Росенец ". За мнозина обаче приносът на Борисов за построяването на съветския " Турски поток " у нас си остава напълно неоспорим. Същите не са не запомнили, че комплексът " Камчия " бе открит от Борисов и кмета на Москва Лужков през 2010. Според проверяващите публицисти от " Биволъ " пък има данни, че някогашният началник на " Лукойл " Златев е посредничил на Борисов за закупуването на къщата в Барселона.

От ПП-ДБ успокояват и се стремят да разсеят неприятните мемоари. " Днес Борисов и Пеевски са други, те са притиснати до стената ", споделят те. Дали пък ГЕРБ и Движение за права и свободи в действителност са решили въпреки всичко да оказват помощ за прогонването на Русия от " Росенец ", Камчия и така нататък?

И до момента в който прокуратурата, а и болшинството тупа топката по " Барселонагейт ", току виж гласоподавателите на ПП-ДБ повярват, че е допустимо вълкът да си смени нрава.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР