Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев обяви, че държавата ще си

...
Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев обяви, че държавата ще си
Коментари Харесай

Росенец и руските интереси: Борисов и Пеевски днес са други?

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев разгласи, че страната ще си отвоюва от Русия пристанището " Росенец ", както и санаторно-оздравителния комплекс " Камчия ". Тези стъпки са част от поръчката на ръководещото болшинство да освободи България от въздействието на Путин, като прочисти корупционните " бърлоги "  на Кремъл.

За всички, които са възмутени от съветските измами в България, тези начинания са дълго чакана вест.

Въпреки това, под въпрос за мнозина евентуално остава до каква степен може да се има вяра на сътрудниците на ПП-ДБ във властта - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Дали последните откровено поддържат тези инициативи или всичко е единствено на ниска цена спектакъл?

За проводниците на съветските ползи в България

Заявката на господин Мирчев наподобява желае да разсее таман обвиняванията към ПП-ДБ, че в името на сформирането на постоянния кабинет " Денков "  са се трансформирали в пленник на ползите на Борисов и Доган. Доскоро ГЕРБ и Движение за права и свободи бяха посочени от ПП-ДБ като съществени проводници на съветските ползи у нас.

Самият Мирчев бе основен воин в " десанта "  на парк " Росенец " преди три години. Тогава се заприказва за лятната резиденция на почетния ръководител на ДПС; подложен бе въпросът за какво страната пази Доган и Пеевски. Тези тематики породиха отвращение, което, наред с нахлуването на прокуратурата в президентството, дадоха подтик на митингите против третото държавно управление на Борисов, както и модела " ГЕРБ-ДПС ".

Август 2022: Кирил Петков и Асен Василев на пристанище " Росенец " Снимка: BGNES

Три години по-късно констелацията от политическите ползи е напълно друга. ПП-ДБ оповестиха за главен вътрешнополитически съперник президента Радев. Президентът, съгласно господин Мирчев, наподобява необичайно смутен за съветските корпоративни ползи в проблема " Росенец ".

Руските забежки на господин Радев не са от през вчерашния ден. По време на първия си мандат като държавен глава г-н Радев изрече подозрения, че глобите, наложени на Русия поради Крим, са ефикасни. Той намерено се разгласи за построяването на стратегически съветски планове в България като АЕЦ " Белене ". По време на дебата преди балотажа в края на 2021 попита риторично: " Крим е съветски, кой да е? ".

Тогава Радев бе избран отново, а таман на балотажа доста гласоподаватели, противници на съветските ползи у нас, като тези на ДСБ, гласоподаваха за него. Радев получи напълно доверието и на Политическа партия, която в това време породи като президентски план.

Скоро пътищата на Радев и ПП-ДБ внезапно се разделиха. А доскоро повече от година кабинетът на Кирил Петков бе свален от Борисов, Митрофанова, Пеевски и Слави Трифонов - по думите на самия Петков.

Петър ЧолаковСнимка: Privat

Борисов и Пеевски през днешния ден са други?

Сега ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС спорят за авторството и приносите си за отнемането на концесията на " Росенец ". За мнозина обаче приносът на Борисов за построяването на съветския " Турски поток "  у нас си остава напълно неоспорим. Същите не са не запомнили, че комплексът " Камчия "  бе открит от Борисов и кмета на Москва Лужков през 2010. Според разследващите публицисти от " Биволъ "  пък има данни, че някогашният началник на " Лукойл "  Златев е посредничил на Борисов за закупуването на къщата в Барселона.

От ПП-ДБ успокояват и се стремят да разсеят неприятните мемоари. " Днес Борисов и Пеевски са други, те са притиснати до стената ", казват те. Дали пък ГЕРБ и Движение за права и свободи в действителност са решили въпреки всичко да оказват помощ за прогонването на Русия от " Росенец ", Камчия и така нататък?

И до момента в който прокуратурата, а и болшинството тупа топката по " Барселонагейт ", току виж гласоподавателите на ПП-ДБ повярват, че е допустимо вълкът да си смени нрава. 

* Този коментар показва персоналното мнение на създателя и може да не съответствува с позициите на Българската редакция и на Дъждовни води като цяло.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР