Депутатът от левицата Иво Христов поднесе извинения за свои думи,

...
Депутатът от левицата Иво Христов поднесе извинения за свои думи,
Коментари Харесай

Депутатът Иво Христов се извини за непремерени изказвания, предизвикали остри реакции

Депутатът от левицата Иво Христов сервира извинения за свои думи, в случай че някой се е почувствал обиден от тях. Вчера в обществените мрежи се появи видео от събитие, на което националният представител е участвал. В фрагментите той прави коментар за изявлението на говорителката за съветското външно министерство Мария Захарова по отношение на следващото зацапване с багра на Паметника на руската войска в София при започване на месеца и за спасяването на българските евреи, както и за реакциите и отразяването му у нас.

" Какво сподели Мария Захарова - не би трябвало да се не помни, че в случай че не беше Съветската войска, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане по този начин? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер - ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата ", споделя Христов, представен от. В своето изявление той декларира, че " 80% от популацията са дебилни и не могат да се подписват " и по тази причина сходни операции работят " безупречно ".

 Депутатът от Българска социалистическа партия за България Иво Христов БГНЕС, списък

„ Във връзка със създалата се обстановка и тръгналите спекулации за някои мои думи и изявления в срещи с обществеността в град Раднево, декларирам, че сервирам своите извинения към всички тези, които са били наранени от едни или други мои непремерени изявления “, сподели той.
 

От ГЕРБ приканиха за оставката на Христов, а водача на Българска социалистическа партия - да излезе с позиция по въпроса. Те молиха и към президента Румен Радев да се разграничи от думите на Христов, който бе част от инициативния комитет, издигнал кандидатурата му за държавен глава.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР