Депутатът от групата на БСП Жельо Бойчев заяви пред БНТ,

...
Депутатът от групата на БСП Жельо Бойчев заяви пред БНТ,
Коментари Харесай

Жельо Бойчев: Комисията за боен самолет спира модернизацията на армията

Депутатът от групата на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев съобщи пред Българска национална телевизия, че анкетната комисия за процедурата по придобиване на нов военен аероплан за Военновъздушни сили стопира модернизацията на въоръжените сили.

Според него днешните разисквания за смяна на Закона за въоръжените сили е продължение на анкетната комисия и акцията на ГЕРБ против президента Радев.

В опита да се промени метода, по който се избира непрекъснатият секретар по защита, Жельо Бойчев видя опит да се назначи съответен човек на поста. Той съзря в проектозакона за въоръжените сили, съгласно който претендентите за генерали да минават през чуване пред Народното събрание, опит да се лимитират пълномощията на президента.

"ГЕРБ са срещу това да имаме президент, който ще има мнение и ще го отстоява, ще има позиция по външната политика и ще извършва обещанията си от предизборната си стратегия, ще приказва за корупцията. Целият този конфликт на институциите вреди на ситуацията в страната ", разяснява Жельо Бойчев.

Той означи, че абсурдът към члена на Съвет за електронни медии Бетина Жотева не може да се подмине от Народното събрание, тъй като е нарушаване на свободата на словото.

"Оставете констатацията, че свободата на словото и медиите не е добра, само че няма по какъв начин Парламентът да остане безразличен на сходен вид държание. Искахме реакция на този случай ", безапелационен бе Бойчев.

Той се разгласи за сключване на контракта за добросъседство с Македония и означи, че Българска социалистическа партия постоянно е подкрепяла евроатлантическата интеграция на съседката ни в НАТО и Европейски Съюз и означи, че държавното управление би трябвало да се поддържа в опитите му да почисти противоречивите моменти в контракта.

В свадите към НДК Жельо Бойчев видя следващ неуспех на държавното управление на Борисов и планува, че анкетната комисия за НДК ще откри неприятни обстоятелства към изразходването на средства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР