Депутатът от ГЕРБ Владислав Николов напуска парламентарната група на управляващата

...
Депутатът от ГЕРБ Владислав Николов напуска парламентарната група на управляващата
Коментари Харесай

Владислав Николов напусна парламентарната група на ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ Владислав Николов напуща парламентарната група на ръководещата партия месец преди края на мандата на този парламент.

Николов става самостоятелен депутат, с което групата на ГЕРБ в 44-ото Народно заседание става 94 депутати. Още същият ден обаче той се озова в листите на партията на Цветан Цветанов. Той ще води плевенската листа на "Републиканци за България ". Това излиза наяве от известие на групировката, публикувано до медиите, в което изреждат водещите си претенденти за парламентарните избори на 4 април.

Последният народен представител, който изостави групата на ГЕРБ, а след това излезе и от Народното събрание, беше Джема Грозданова. Това беше сериозен имиджов удар за ръководещата партия, защото тя беше ръководител на парламентарната комисия по външна политика. Впоследствие Грозданова се причисли към групата политици към Цветанов с чиято поддръжка той учреди личната си групировка „ Републиканци за България”.

Самият Николов беше регионален координатор на ГЕРБ в Плевенско, само че в средата на 2019 година беше преместен от Мирослав Петров. Тази рокада беше последица от слабите резултати на редица структури на ГЕРБ на евроизборите по-рано същата година, които ядосаха партийния водач Бойко Борисов и той се закани да ги "чисти ". Тогава се заприказва и че Николов е измежду доближените до Цветанов. След като стана ясно, че някогашният заместител на Борисов ще прави партия, потеглиха клюки, че депутатът ще бъде измежду герберите, които ще го последват в новото му политическо начинание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР