Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов подаде оставка като председател на

...
Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов подаде оставка като председател на
Коментари Харесай

Вежди Рашидов подаде оставка като шеф на Комисията по култура и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след думите си за жените жертви на насилие

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това стана след съвещание на парламентарната група на групировката, след което беше поискано Рашидов да се отдръпна от двата поста. По-рано през днешния ден депутатът се изрече непремерено за измененията в Закона за домашното принуждение в почивката на изключителното съвещание на Народното събрание. Думите станаха публично притежание, защото микрофоните на председателското място в Народното събрание се оказаха включени.   “Още един път сервирам своите извинения за изявлението ми през днешния ден ”, съобщи Вежди Рашидов пред своите сътрудници от парламентарната група. По-рано днес той документално се извини за думите си.  

Нецензурни думи на Рашидов за дамите - жертви на принуждение станаха обществено притежание, защото микрофоните на председателското място в Народното събрание се оказаха включени. 

Реакция пристигна първо от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Десислава Атанасова. В профила си във Facebook тя написа: „ Думите, изречени от Вежди Рашидов, са неуместни и неприемливи, изключително в сегашния спор и миг. ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили изрично се разграничава от изрече и наличието и упорства Вежди Рашидов да се извини обществено “.

. „ Давам си сметка, че употребяваният от мен език е неприемлив, изключително в сегашния спор и миг. Още един път апелирам за опрощение пред цялото българско общество и всички жертви на принуждение “, написа Рашидов.

Като неприемливи и неприемливи дефинира думите на Рашидов и зам.-председателят на Народното събрание от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Никола Минчев в коридорите на Народното събрание. Той добави, че точно с сходни прояви се борят депутатите с промените, които одобриха през днешния ден.

Добре е, че Рашидов се е извинил по-късно, както и че има реакция от страна на парламентарната му група, добавя Никола Минчев.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР