Депутатът от ГЕРБ – СДС Кирил Ананиев призова правителството да

...
Депутатът от ГЕРБ – СДС Кирил Ананиев призова правителството да
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Правителството да оттегли проекта на държавен бюджет


Депутатът от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Кирил Ананиев прикани държавното управление да отдръпна плана си на бюджет за 2022 година, защото не предлага годишен небосвод на деяние, поради желанията за актуализацията му през юни. Според Ананиев по този начин, през това време, ще може да се поправи обновената бюджетна прогноза.

Депутатите разискват на второ четене законопроекта за финансовата рамка.

Вторият вид, който Ананиев предложи на ръководещите, е да не се споделя Закон за държавния бюджет, а Базов закон за държавния бюджет за 2022 година, защото самите ръководещи са споделили, че това е базов вид на бюджета.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев съобщи, че първото предложение на Ананиев е неприемливо, защото законопроектът е признат на първо четене, а по отношение на предлагането за базов закон, Минчев посочи, че не му е прочут сходен термин.

Христо Гаджев от ГЕРБ предложи законопроектът да се споделя Анализ на държавния бюджет за 2022 година, защото същинският ще се види през юни.

В дебата се включиха и от Движение за права и свободи. „ Напомням, че този план на бюджет в действителност не е оня план на бюджет, който Министерски съвет е задължен по закон да съгласува с Комисията за противопоставяне на корупцията и нелегално добито имущество. В този план на бюджет има 89 на брой повече преходни и заключителни разпореждания. Той не е минал оценка за корупционен риск “, съобщи Александър Несторов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР