Депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев и колегата му от Демократична

...
Депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев и колегата му от Демократична
Коментари Харесай

Делян Добрев в спор с Ивайло Мирчев заради двойния стандарт на ДБ за режима на Путин

Депутатът от ГЕРБ/СДС Делян Добрев и сътрудника му от " Демократична България " Ивайло Мирчев със спор в обществената мрежа.
 
Поводът за онлайн " престрелката " се трансформира разразилия се в последните дни спор към това дали на първото съвещание на новия Народното събрание би трябвало да участва посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова и предлагането на ГЕРБ Володимир Зеленски да се включи с видео послание.

 

Ето какво написа във Фейсбук Ивайло Мирчев:

 

Понеже очевидно за някои тукашни политици е мъчно да разчитат на личния си гръбнак и интегритет, мога да им предложа да употребяват европейския. Вчера Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) разгласи Русия за терористичен режим, а съветските партии, подкрепили решенията на Путин - за съучастници в тероризъм.

Сега, несъмнено е по-удобно като Борисов да си разменяме дарове с Путин - ние на него кученце и газопровод… той на нас - взаимозависимост от Газпром! Сигурно е по-удобно да се вършим, като Радев, че не сме в НАТО, или като Янев - че войната е специфична военна интервенция. Сигурно е по-удобно като Корнелия Нинова на Бузлуджа да приказваме за нашата другарка Русия.

 

Въпросът е за кого са по-удобни тия всичките навеждания? Не и за България. За терористичния режим на Путин са по-удобни.

Затова предлагам на всички български политици, склонни към навеждане, да употребяват резолюцията на ПАСЕ като, един тип, външен гръбнак. И като ги питат идващия път за Русия, да се придържат към европейския интегритет, при липса на личен ", написа Мирчев в обществената мрежа.

 

Добрев обаче не му остана задължен, като посочи, че посредством присъединяване си в четворната коалиция в кабинета " Петков ", действително тъкмо " Демократична България " са били с приведен гръбнак към Путин.

 

Ето я и неговата обява:

 

По мотив на гръбнака на Ивайло Мирчев:
1. Вие бяхте безгръбначен съдружен сътрудник на някогашната комунистическа партия Българска социалистическа партия.
2. Безгръбначно не допуснахте военна помощ за Украйна.
3. Не ви видяхме гръбнака и пред украинския Министър на външните работи! Напомням ви, че той пристигна " на крайници " в българското Народно заседание, само че Вашата коалиция не го позволи в залата даже да го изслушаме. Срам! Да не преставам ли? Айде малко по-кротко и по-скромно... ",  изригна Добрев в отговор на писанията на Мирчев.

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР