Депутатът от ГЕРБ Георги Марков не одобри действията на своите

...
Депутатът от ГЕРБ Георги Марков не одобри действията на своите
Коментари Харесай

Марков за оставката на Главчев: Толкова съм шокиран, че вдигнах кръвно и трябваше да ми дават ксанакс

Депутатът от ГЕРБ Георги Марков не утвърди дейностите на своите съпартийци по отношение на освобождението на фрагменти от постовете им след разразили се кавги. Конкретно той загатна Антон Тодоров, здравния министър Николай Петров, а в този момент и ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев.

„ Толкова съм шокиран, не съм хипертоник, само че подвигнах кръвно и благодаря тук на медицинския личен състав, че ми дадоха един ксанакс малко да се поуспокоя. Така не се похарчват хора! Това имах опция да го кажа и по време на оставката на Антон Тодоров, който ние издигнахме на фундамент за началник на комисия, по-късно го снехме от кандидатура за началник на комисия и по-късно го изхвърлихме от Народното събрание. Бях доста срещу оставката на ген. Петров. Не съм го виждал онлайн. Не ме е лекувал, запознахме се в действителност тук, когато го избирахме, само че аз видях, че доста висша инстанция в българската прокуратура освен, че споделя, че няма закононарушение, само че одитът е умишлен бил, който е бил против него. И огромният въпрос е по какъв начин може един подобен достоен човек, на такова значимо ведомство, да бъде по този начин изхарчен?

Случаят с Главчев е фрапантен! Аз не го одобрявам. Считам го, не се тормозя да го кажа, аз съм предан към Борисов и към ГЕРБ, без значение, че съм от гражданската квота, въпреки всичко се преценявам с техните политически решения, само че истината е, че беше доста тежко изхарчен. Ненужно. Не смятам, че той постъпи вярно, когато изгони госпожа Нинова. Това е парламент, приказва шефът на опозицията, тя си има собствен метод на изказ, собствен метод на държание. Затова е парламент, всеки да приказва каквото му тежи, дама е, въпреки всичко. Но тази неточност, съгласно мен, която е естествена, и аз съм се изпускал от време на време в Народното събрание, една такава неточност може да бъде поправена по хиляди способи - посредством анулация на глоба, посредством опрощение, само че това да докара до оставка на господин Главчев, не съм го мислил в най-лошите си сънища. Това е тежък и неприятен сигнал на ГЕРБ към нашите гласоподаватели. Тежък и неприятен сигнал ", разяснява Георги Марков пред „ Канал 3 ".

Той не се съгласи и с версията, че след ултиматума на Българска социалистическа партия, че няма да влиза в Народното събрание, оставката е била наложителна, защото следва посещаване на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни и той не бивало да вижда празна зала.

„ Вероятно е това, тъй като аз бях много слисан от новината попитах моя другар Цветанов дали добре са премислили какво става. Той сподели - „ приятелю, доста добре премислихме, ще идва господин Таяни, по какъв начин ще види половината зала празна? ". Аз мисля, че господин Таяни, който е непосредствен до Берлускони, от ЕНП, другар на нашия министър председател, идва от страна, в която предварителните избори са да не кажа ежедневие, но всяка година. Знае нервностите в парламентите и не виждам какъв ще му е казусът, в случай че лявата страна на залата по лично убеждение не желае да взе участие. Това е парламентарен протест, парламентарният протест е обикновено средство в парламентарната битка. И аз не смятам, с цялото си почитание към господин Таяни, че той, в случай че не желае да пристигна на цялостна зала, ние би трябвало да жертваме Главчев. Ами в случай че не желае пристигна да си стои там в Рим, Брюксел или където и да било. Аз не смятам, че нашето раболепство би трябвало да стигне до такава степен, че ние да си жертваме ръководителя на Народното събрание, тъй като някакъв европейски водач, е, той не е някакъв, на Европейския парламент. Но работа на Българска социалистическа партия си е ще влизат ли, няма ли и в случай че не бяха влезнали като пристигна Таяни, си е за тяхна сметка. Те не са малолетни, а пълнолетни. Не одобрявам това пояснение ", добави Марков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР