Депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова откри пленарната сесия на Интерпарламентарната

...
Депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова откри пленарната сесия на Интерпарламентарната
Коментари Харесай

Евгения Ангелова на Интерпарламентарната конференция на ЕС

Депутатът от ГЕРБ Евгения Ангелова откри пленарната сесия на Интерпарламентарната конференция за непоклатимост, икономическа съгласуваност и ръководство на Европейския съюз. „ Страната ни поема водачеството на Съюза за първи път и в тази връзка взех решение да Ви направя съпричастни, като насочва приветствието си към Вас на моя роден език. Гордея се с хилядолетната история, културата и езика на България и по този метод желаех да Ви дам опция да чуете, въпреки и за малко, неговото звучене “. С тези думи Евгения Ангелова, която е и заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси в Народно събрание, откри форума за непоклатимост и икономическа съгласуваност на Европейски Съюз. „ Политически цели на цикъла на Европейския учебен срок 2018 " бе тематиката на полемиката в първия ден на конференцията. Тя беше ръководена от ръководителя на Комисията по стопански и парични въпроси на Европейския парламент Роберто Гуалтиери и заместник-председателя на Комисията по бюджет и финанси на Народното събрание Евгения Ангелова.

 

По време на съвещанието участниците се сплотиха към концепцията за една обща задача пред Националните парламенти, а точно: увеличение на икономическия напредък, понижаване на безработицата и повишение на виталния стандарт в Европейски Съюз. Евгения Ангелова акцентира, че към този момент се усъвършенства положението на финансите в страните от  Европейски Съюз, нивата на безработица падат под равнищата, присъщи за годините преди рецесията. „ Облекчаването на вложенията и основаването на работни места са все позитивни трендове, само че има и провокации, на които ние, парламентаристите от държавите-членки, би трябвало да отговорим “, заключи Ангелова.
Тя и участниците във форума са единомислещи, че в Европа още не сме преодолели напълно последствията от рецесията - държавният дълг, корпоративният дълг, дългът на семействата към момента не са отстранени. Целта на Европейската комисия е да се погрижи обновеният напредък да е приобщаващ и резистентен в дълготрайна вероятност. „ Най-важното обръщение на Европейския учебен срок е, че икономическият напредък и общественият прогрес вървят ръка за ръка “, акцентира комисарят по претовареност, обществени въпроси, умения и трудова подвижност МарианеТисен.

Акцент в работата на Интерпарламентарната конференция за непоклатимост бяха и бюджетът, обществената политика, вложенията и растежът на работната заплата.

Съорганизатори на форума са Европейския парламент и Народното събрание на Република България. Заседанията се организират в  Европейския парламент, Брюксел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР