Депутатът от ГЕРБ Андрей Новаков коментира в „Лице в лице”

...
Депутатът от ГЕРБ Андрей Новаков коментира в „Лице в лице”
Коментари Харесай

Андрей Новаков: Никой не променя цяло законодателство за една нощ и без дебат

Депутатът от ГЕРБ Андрей Новаков разяснява в „ Лице в лице” за какво е сезирал Европарламента за „ политическа интервенция на „ Демократична България” в работата на антикорупционната комисия. Той сподели, че никой не трансформира законодателство за една нощ и без спор.

„ Аз резолюция против личната си страна в никакъв случай не съм писал, не съм желал и диспути в Екологичен потенциал със същата цел. Това, което направих аз, е комисията по надзор на бюджета да ревизира дали тази институция, която дава отговор за запазване на бюджета, за събиране на средства, добити по незаконен метод, ще й се подсигурява работата и, в случай че има нова такава, ще си свърши работата, тъй че да отбрани интереса на българския поданик, което надали наподобява по този начин. Ако имат причини, за какво не ги дадоха.

Кой трансформира цяло законодателство за една нощ по този начин, без спор, без една минута спор? Никой не прави по този начин. Знаете ли по какъв начин изглеждаме в очите на нашите европейски сътрудници – институция, с която си партнират – ОЛАФ, Сметната палата, Европейската комисия – внезапно стопира да съществува и никой не ти споделя с кого ще започнеш да си приказваш. А тук приказваме за каузи с голям публичен интерес. Ще ми се с тези сътрудници да седнем и да си приказваме.

Беше неразбираемо в Европейския парламент по какъв начин е допустимо с уважавания от мен господин Радан Кънев, който стои на три седалки от мен, по какъв начин неговата партия споделя в България – Ние няма да си приказваме с тях. Аз не съм очаквал те да поддържат наше държавно управление, само че да седнем и да приказваме. Те отхвърлят да приказваме. Как изглеждаме в очите на хората в Европа? Не споделям, че ние сме невероятни, по какъв начин може да откажеш диалог с някой, който е в твоето политическо семейство”.

Ще ми се комисията, в която работя, да изиска някакво пояснение от тази комисия в Народното събрание по какъв начин по този начин за една нощ се закриха институции, които работят с години и въпреки да имат, сигурно, проблеми за решение, надали тяхното решение минава през закриване. Това е като да хвърлиш бебето с водата. Ще ми се такива големи промени да минават през спор. Къде беше дебатът? Потърсиха ли мнението на Висш съдебен съвет, на Министерството на правораздаването, потърсиха ли мнението на магистратите? Как за една нощ го взеха решение това, не знам.
Не слагам под подозрение техните положителни планове, те имаха опция да сформират държавно управление единствено преди няколко дни и, в случай че желаят, и монархия можеха да създадат и да осъмнем тази заран с друго държавно устройство – 165 депутата. Толкова гласоподаваха за ръководителя на Народното събрание. Имаше поръчки за поддръжка на държавно управление на господин Трифонов от съвсем всички политически партии, имаше несъмнено повече от 160 индивида ".

Те обаче не предложиха държавно управление, добави евродепутатът.

„ На мен ми е работа и не мога да го проследя до дъно и да схвана какво се случва. Сутринта имаше ограничаване на секциите в чужбина, в този момент към този момент няма. Тук би трябвало да призная на „ Демократична България” – те се оправиха с един проблем – това беше казусът с изборния туризъм. Такъв към този момент няма да има – хората ще си гласоподават непосредствено в Турция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР