Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров зададе пореден въпрос към министър

...
Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров зададе пореден въпрос към министър
Коментари Харесай

Джевдет Чакъров към Бойко Рашков: Проявихте тенденциозност на предишните избори към ДПС

Депутатът от Движение за права и свободи Джевдет Чакъров зададе следващ въпрос към министър Бойко Рашков по отношение на дейности за оказан напън и тормоз от страна на Министерство на вътрешните работи по време на предизборната акция.

Той описа по какъв начин на 11 юли 2021 година в село Чуковец, община Алфатар, област Силистра, на Бейзат Осман, който е локален ръководител на Движение за права и свободи, е връчен сигнален протокол по сигнал от конкурент за подозрение за пазаруване на гласове. Във въпросния протокол обаче не е посочено въз основа на какви съответни доказателства е формиран той и по кой член на Наказателния кодекс е направено, попита Чакъров.

Министър Рашков отговори, че за този човек имало някакви оперативни данни, свързани с предходни избори.

„В тази връзка не се е случило кой знае какво, извършена е сказка с това лице и му е бил формиран протокол за полицейско предупреждение+, сподели Рашков.

„Прави усещане, че досега, на всички сложени въпроси от депутати от Движение за права и свободи, свързани с дейности на Министерство на вътрешните работи към партийни деятели по време на предизборната акция, Вие се произнасяте надали не като последна инстанция. И надали не се произнасяте по-късно като правосъдна инстанция, надали не с по всякакъв начин мнения произнасяте и присъди. И по този метод несъмнено вършиме внушения във връзка с Движение за права и свободи, съобщи Джевдет Чакъров.

„Имаме учредения да се съмняваме, че по време на акциите за парламентарни избори през юли и ноември предходната година имаше и преднамереност от страна на някои от полицейските органи във връзка с Движение за права и свободи, и затваряне на очите от тяхна страна във връзка с други политически сили, някои от които сега са част от ръководещото, или по-скоро, изчезналото болшинство. Логично е да поражда въпросът дали инцидентно е действано така“, сподели още националният представител от Движение за права и свободи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР