Депутатът от ДПС Делян Пеевски си е наел американската компания

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски си е наел американската компания
Коментари Харесай

И Пеевски си нае американски адвокати заради закона Магнитски

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски си е наел американската компания „ Morgan Lewis Consulting ” да го пази против обвиняванията, отправени против него и против основния прокурор Сотир Цацаров от притежателя на банкрутиралата КТБ Цветан Василев. Това излиза наяве от изявление на двама от юристите на компатията - Крис Кокс и Нейтан Хохман в неговите медии.
Крис Кокс е някогашен консултант на американския президент Роналд Рейгън, в продължение на 17 години е бил конгресмен от Републиканската партия, както и ръководител на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища. Нейтан Хохман е бил федерален прокурор и асистент общоприет юрист към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, където е оглавявал и отдела за битка с данъчните измами и има огромен опит в следствието и обвиняването на лица, направили банкови измами, пране на пари и други финансови закононарушения, написа във визитката му към изявлението.
Според защитната теза на Пеевски и юристите му е, че би било рисков казус държавното управление на Съединени американски щати да се намесва в законно следствие на институции на страна-член на Европейски Съюз. В отговора си до Държавния департамент на Съединени американски щати са написали, че обвиняванията на Цветан Василев против Делян Пеевски са без каквото и да е било съображение. Пеевски не бил направил нищо от това, което Василев твърди.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР