Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който по необясними причини не

...
Депутатът от ДПС Делян Пеевски, който по необясними причини не
Коментари Харесай

Не съм олигарх, притежавам само медии, за да изобличавам грабителите

Депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски, който по необясними аргументи не участва на нито едно съвещание на Народното събрание през миналата 2017-а, излезе с послание до медиите във връзка днешното показване на така наречената "Бяла книга за свободата на медиите в България ", издадена от Съюза на издателите в България.

Около концепцията за книгата се сплотиха издателите на "Капитал ", "Дневник ", "Клуб Z ", "Сега " и "Медиапул " - Теодор Захов и Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев и Стояна Георгиева под предтекст, че "ситуацията на медийния пазар в България е надхвърлила всевъзможни допустими граници, публицистиката е принизена в работа на една "мека тирания " и служи като инструмент за въздействие и обслужване на политически ползи ".

За Пеевски, притежател на "Телеграф " и "Монитор ", представянето на "Бяла книга за свободата на медиите в България " е било заседание на "олигарси, ограбили България ".

Ето и цялото му изказване:

"Днес задкулисието единствено излезе на ярко, с цел да показа следващия си памфлет, наименуван „ Бяла книга за медийната независимост в България “. Тези, които години наред узурпираха истината и менторстваха над обществото, с цел да прикрият същинската си същина, тези – които пренебрежително одобряват себе си за „ елита “ на нацията, се събраха през днешния ден в първокласен хотел, с цел да се „ оплачат “ пред представителите на Европа, че в България към този момент има мнение, друго от тяхното, че има медии, които ги разобличават. Да има. Удовлетворен съм от обстоятелството, че притежаваните от мен „ Телеграф “ и „ Монитор “ описаха на хората за олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев, само че най-много, че нашият труд дава своя резултат – тези хора, ограбили страната ни, към този момент са под светлината на прожектори и това ги е изнервило до краен лимит. Няма да ме уплашат жалките им мероприятия, подправената агитация и несъстоятелни тези.

Защото аз не съм олигарх, не съм приватизирал без пари „ Каолин “ или „ Софарма “, не владея слънчеви паркове за скъпа електрическа енергия, не владея газопреносни мрежи и не богатея от таксите, плащани от хората, не употребявам пенсионните спестявания във фондовете за персонално финансиране, не продавам прескъпи медикаменти, не прикривам налози, не повеждам правосъдни искове против своята Родина и не я злословя в Брюксел или зад океана, аз, господа олигарси Прокопиев, Донев и Дончев, владея единствено медии, с които да разкривам такива като вас. И ще продължа да го върша, тъй като имам вяра в истината, в правото на всеки да показва мнението си свободно, имам вяра в бъдещето на България и не съм част от т.н „ Преход “, ограбил страната ни, към който вие всички принадлежите.

Гледам ви събрани дружно – Прокопиев, Донев и Дончев, българските олигарси, приватизирали стопанската система на страната, узурпирали националните малките екрани и правосъдната система, основатели на политически планове (като ДСБ и „ Да, България “) и на мрежи от подвластни НПО-та за махленски напън, слезнали от първокласните си лимузини в петзвездния хотел „ Балкан “, да обяснявате на придворните си публицисти и подвластни грантаджии по какъв начин би трябвало да „ наподобява “ медийната среда, откакто до скоро нямаше друга медия или друго мнение, друго от вашите, неизбежно ви асоциирам с мафиотите от кино лентата „ Кръстникът “, събрани на фамилна среща. Липсва единствено Вашия основател – „ Капо ди тути капи “ Иван Костов. Но колкото и сантиментален да наподобява през днешния ден „ Кръстникът “, времената към този момент са разнообразни, а вашето време исторически изтича ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР