Депутатът от БСП Явор Божанков предложи да има задължителен видеорегистратор

...
Депутатът от БСП Явор Божанков предложи да има задължителен видеорегистратор
Коментари Харесай

Ще спрат ли камерите в колите войната по пътищата

Депутатът от Българска социалистическа партия Явор Божанков предложи да има наложителен видеорегистратор във всяка кола като мярка против джигитите и нападателните водачи. Предложението му идва, откакто стана директен участник в рискова обстановка на Автомагистрала „ Хемус ”.

Неговата концепция е по този метод

камерите да наблюдават всички конфликтни обстановки на пътя, свързани както с нарушавания на водачите, както и деянията на експанзия на пътя.

Доколко обаче записите могат да бъдат употребявани като доказателствен материал – както при КАТ, по този начин и в съда?

„ Имаме към този момент десетки случаи, когато хората са супер изнервени и влизат в персонални спорове, саморазправи. В тези случаи може да помогне, защото ще се снима агресивното държание на непознатите водачи.

Скоро имахме случай, при който нападателен лидер счупи огледалото на едно момиче, защото го била засякла и съдът осъди този лидер да заплати няколко хиляди лв., откакто обстановката беше записана с видеорегистратор ”, разяснява Владимир Тодоров от Асоциацията на потърпевшите при произшествия пред Нова.

Станислав Иванов от комисията по превоз в Народно събрание разяснява: „ Тази мярка не би понижила експанзията.

Това ще се потвърждава след случая и няма да има стойност по време на протичащото се ”.

Предложението на потърпевшия народен представител може да удари на камък и в Народното събрание, защото не среща поддръжката на всички. Освен това записите мъчно пробивали и в съда.

В момента една камера за колата коства сред 100 и 400-500 лева

В някои страни, като Русия, водачите с камери в колите употребяват отстъпки от застраховките „ Каско ” и „ Гражданска отговорност ”. Все още обаче такива облекчения тук не се плануват.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР