Депутатът от БСП с въпрос към здравния министър относно доизграждането

...
Депутатът от БСП с въпрос към здравния министър относно доизграждането
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Важно е за хората от Ямбол да знаят, че реализацията на проекта на нова болница е необратим

Депутатът от Българска социалистическа партия с въпрос към здравния министър по отношение на доизграждането на болничния комплекс на МБАЛ „ Св. Панталеймон ”
Възнамерява ли служебният кабинет да даде нужните допълните средства за доизграждане на новата постройка на МБАЛ „ Св. Панталеймон ” в Ямбол? Такъв въпрос зададе заместник-председателят на Народното събрание и депутат от „ Българска социалистическа партия за България ” Кристиан Вигенин на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев по време на парламентарен надзор.

„ През тази година бяха подхванати съществени стъпки по завършване на ремонтните действия и доизграждането на новия болничен комплекс, по премахване на всички недомислици и проблеми, които спираха работата. Сега сме на фаза, в която в болничното заведение имаше нужните средства, само че работата не можеше да продължи заради инфлационните процеси и новата методика, която беше призната неотдавна. Разбирам, че към този момент са свършени някои дейности, само че към момента не са предвижени от Министерството на опазване на здравето към Министерството на финансите настояванията за спомагателното финансиране ”, добави въпроса си от парламентарната естрада социалистът.

След позитивен отговор от министъра, че процесът по доизграждането няма да бъде спрян и че се изчаква изчислението на спомагателните средства за болничното заведение, Вигенин разяснява: „ Беше изключително значимо за жителите на Ямбол и региона е да знаят, че по плана се работи и макар забавянията, към този момент сме на стадий, който бихме могли да кажем, че реализацията на плана е необратим и  че строителството ще продължи. ”

По неговите думи, в случай че се сформира кабинет, ще бъде стихотворец задължението в новия бюджет да се плануват спомагателни средства освен за дотъкмяване на строителство, само че и за обзавеждане и съоръжение, тъй че доста скоро Ямбол да има своята нова съвременна болница.

„ Хората от региона го заслужават ”, сподели Кристиан Вигенин.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР