Депутатът от БСП и бивш вицепремиер, отговорен за българското председателство

...
Депутатът от БСП и бивш вицепремиер, отговорен за българското председателство
Коментари Харесай

Деница Златева ще бъде призована за свидетел по разследването за НДК

Депутатът от Българска социалистическа партия и някогашен вицепремиер, виновен за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, в служебния кабинет Деница Златева ще бъде призована като очевидец по следствието за НДК. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров преди закритото съвещание на краткотрайната парламентарна комисия, която ревизира разходването на средства за ремонта на НДК по отношение на председателството.

По-рано през днешния ден представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че се ревизират към 4 хиляди контракта за НДК и се чака като очевидци да бъдат разпитани отрасловият министър Лиляна Павлова, вицепремиерът Томислав Дончев и някогашният министър на културата, в този момент народен представител от ГЕРБ, Вежди Рашидов. Очаква се на някогашния шеф на НДК Мирослав Боршош да бъде предявено обвиняване.

Създадената поради случая с НДК краткотрайна парламентарна комисия през днешния ден изслушва основния прокурор, ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев и шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия Георги Начев. Попитан неотложно ли е съвещанието на комисията да бъде закрито, Сотир Цацаров сподели, представен от организация " Фокус ", че " разпоредбите в тази постройка се дефинират от народните представители ".

Преди седмица пред депутатите от комисията и Лиляна Павлова, и Томислав Дончев обявиха, че при ръководството на Мирослав Боршош на НДК е имало наклонност към загуби, нарушавания при публичните поръчки, работело се е без бизнесплан, а шефът редовно е отказвал да даде информация на виновния министър. Тогава се разбра, че на 2 май Деница Златева е одобрила финансовия доклад на НДК за 2016 година, с което е приела, че нарушавания на управлението няма. Златева отхвърли изказванията и съобщи, че този ѝ акт по никакъв метод не освобождава управлението на НДК от административна и наказателна отговорност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР