Депутатът от БСП Георги Свиленски посъветва Ваня Григорова да не

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски посъветва Ваня Григорова да не
Коментари Харесай

Свиленски за Григорова: Да не се меси в работите на БСП. Без нас щеше да е още в КТ Подкрепа

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски посъветва Ваня Григорова да не се бърка в работите на " левицата ". Той гостува в предаването " Лице в лице " по БТВ, където водещата Цветанка Ризова го попита за думи на кандидатката за кмет на София - че в Българска социалистическа партия трябвало да се успокоят малко и да пият чайчета. " Какво се случи посред ви? ", пита Ризова.

" Ваня Григорова да дава препоръки какво да прави Българска социалистическа партия е малко неуместно. Ваня Григорова може само да благодари първо на градската организация, второ на националния съвет, трето на ръководителя на партията. Без тях Ваня Григорова щеше да си бъде още специалист в КТ " Подкрепа ". Ваня Григорова би трябвало да благодари за това, че тези 60-70-80 хиляди души гласоподаваха за нея, част от тях са социалисти, част от тях са симпатизанти, и я направиха общински консултант от Българска социалистическа партия. Не можаха да я създадат кмет. За страдание такива са разпоредбите на демокрацията. Много се приказва, че Българска социалистическа партия е стигнала на балотаж, само че не забравяйте, че Българска социалистическа партия във всички избори за 30 години единствено два пъти не е била на балотаж в София. За малко обаче не успяхме да спечелим първото място, за което всички съжаляваме. Съветът ми към Ваня Григорова е да се концентрира към работата си в общинския съвет. Социалистите си скъсаха обувките да обикалят и да пропагандират за Ваня Григорова. Не е тя индивидът, който ще дава успокоителните на Българска социалистическа партия ", сподели Свиленски.

Той разяснява и каква е задачата на вота на съмнение към държавното управление, който ще се гласоподава на следващия ден.

" Вотът е главен инструмент в парламентарната народна власт и е за това да чуят жителите какво държавно управление ги ръководи, каква опция предлага опозицията и с какво не е съгласна за ръководството на държавното управление. Това направихме и ние - партиите, които сме в съпротива. Мисля, че няма българин в страната, който да не счита, че това държавно управление е нездравословно и би трябвало да си отиде. Или най-малко огромна част от хората считат това. Днес стана ясно, че в действителност тематиката национална сигурност и защита е една от болните за страната. Един слаб министър, който е в това държавно управление, който никой не стана да го отбрани. Той би трябвало да си отиде, както и да си отиде и цялото държавно управление. Хубаво беше, че дебатът се предаваше по малкия екран и по радиото. Темите са няколко. Първо, пробитата ни граница. Там става дума за разграден двор. Освен това стана ясно, че сме поръчали едни " Страйкър " -и, които са отпреди 30-40 години. Писнало ни е на всички от този кабинет ", съобщи още депутатът.

" Още когато преди шест месеца Народното събрание започва, стана ясно, че в него има несъвместими партии, които си рязаха ръцете, в случай че едната поддържа другата. Тогава Нинова и Българска социалистическа партия предложихме програмен кабинет с 4-5 национални задания като Шенген, Еврозона, опазване на здравето, защита, които всички ни сплотяват. Експертни. Със период за 1-2 години. Свършват се тези задания и се отива на нови избори. Сега сме в същата обстановка. Нямаме държавно управление. Имаме хора, които извършват функционалността на министри и едни хора от първия ред, които извършват функционалността на техни ментори. Те не идват в Народното събрание. Днес не пристигна нито Борисов, нито Пеевски. Нямаше кой да ги отбрани ", счита Свиленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР