Депутатът от БСП Георги Свиленски каза по БиТиВи, че още

...
Депутатът от БСП Георги Свиленски каза по БиТиВи, че още
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП няма да подкрепи правителство, което дава военна помощ за Украйна

Депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски сподели по БиТиВи, че още през цялото време на новия парламент вниманието на всички партии е ориентирано към третия мандат, тъй като съгласно него първите два нямат никакъв късмет, въпреки че те се дават на най-големите сили в Народно събрание. Според Свиленски последният мандат дава най-голяма опция за сформиране на държавно управление, тъй като е " антикризисен ", само че все пак той няма вълшебни свойства.

 

Свиленски уточни, че резултатът от изборите са посочили, че двата мандата няма да донесат резистентност. Българска социалистическа партия няма по какъв начин да поддържа държавно управление, което по думите му дава военна помощ за Украйна и не е според с измененията в Изборния кодекс и връщането на хартиената бюлетина.

 

Свиленски се застъпи за смисъла от съществуването на парламент, другояче предвижда, че със служебните държавни управления страната ще влиза в серпантина от рецесии, които са: политически, стопански, обществени.

 

Свиленски насочи и укор към Радев – за какво служебното държавното управление ръководи към този момент пет месеца, а не два, както е по Конституция. Той уточни, че никоя от партиите не желала от президента в допълнение време за водене на диалози. Призивът на социалиста е да бъде връчен час по-скоро третият мандат, откакто бъде върнат втория. Свиленски сподели, че България има потребност от парламент, който да одобри настоящ бюджет.

 

Свиленски уточни, че от Българска социалистическа партия няма да поддържат държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и " Възраждане ", тъй като тези обединения са свалили законно определено държавно управление, а не могат да сформират ново. Социалистът посочи, че " Български напредък " са посочили, че могат да приказват и дискутират с всички. Свиленски уточни, че не престават да водят диалози с Политическа партия и Демократична България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР