Депутатът на Демократична България и лидер на коалиционния партньор партия

...
Депутатът на Демократична България и лидер на коалиционния партньор партия
Коментари Харесай

Владислав Панев: Ковачки не инвестира в екология, а вдига работниците на протест

Депутатът на Демократична България и водач на съдружния сътрудник партия " Зелените " - Владислав Панев, скочи против олигарха Христо Ковачки и проведените от него митинги пред Министерство на околната среда и водите.

ЕТО КАКВО НАПИСА Пожарна охрана ТЕМАТА ПАНЕВ:

Днес Ковачки събира служащите си на митинг пред Министерство на околната среда и водите против затварянето на Топлоелектрическа централа Марица 3 в Димитровград. Те естествено са в правото си да желаят опазване на работните си места. Но виновността за загубата им не е в министерството, а в това, че притежателя не влага в екология. В същото време Топлоелектрическа централа работят на макс, поради високите цени на тока.

Аз също имам забележки към министерството на екологията. Че Брикел в Гълъбово още не е спрян наложително. Снимката е от началото на май. От една седмица предприятието излезе в ремонт и " въздуха е чист, няма прахуляк и миризми, децата играят на двора ". Това ми пишат хората там и се надяват ТЕЦа изобщо и да не отвори. Убедени са, че служащите не са на митинг по лична воля. Принудени да да отидат, в това число със закани. Така преди години Пеевски изсипваше хора от Булгартабак в София и по-късно ги уволни.

Помните, че преди месец Асен Василев отговори на мое запитване, че фирмите на Ковачки, в това число Марица 3 и Брикел, дължат над 160 млн лв. за осигуровки. Тези дни чакам отговор и какви дейности подхваща министерството на финансите за събиране на тези вземания.

Специално Топлоелектрическа централа на Ковачки цапат непропорционално, а работата им няма никакво отношение към цената на тока. Нещо повече, някои от тях са субсидирани от страната, ужким поради високоефективно комбинирано произвеждане. Така че закриване няма да увеличи цената, а за всички нас е по-евтино да покрием заплатите на работещите там за известно време, в сравнение с жителите в засегнатите региони да страдат.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР