Депутатът на Държавната дума на Русия, командир на разузнавателно-щурмова бригада

...
Депутатът на Държавната дума на Русия, командир на разузнавателно-щурмова бригада
Коментари Харесай

Учебно-тренировъчна война: Известен руски комбриг посочи срока за спиране на украинската контраофанзива

Депутатът на Държавната дума на Русия, пълководец на разузнавателно-щурмова бригада " Св. Георги " СДД Александър Бородай се върна от фронта. Като цяло той е в Донбас от 2014 година и може да опише доста добре по какъв начин е било, по какъв начин е и каква картина се вижда на хоризонта. Прочетете за това в изявлението му с водещия на телевизионния канал Цариград Юрий Пронко.

Легендарният пълководец на бригада и първи началник на ДНР приказва за какво украинският спор е увод към Третата международна война, по какъв начин се е трансформирала обстановката на бойното поле след прословутите „ прегрупировки “ и задоволително ли е замразяването на спора.

Цариград: Каква е оперативната конюнктура сега?

Александър Бородай: Противникът към момента продължава да натиска на разнообразни сектори от фронта. Да, триумфите, меко казано, въобще не дават отговор на жертвите, които са създали за тези триумфи.

Е, Работино, Урожайное са огромни села. Има и няколко дребни села. И по този начин главно това са някакви горски сечища - 200 метра, 300 метра.

„ Контранастъплението “, изключително от идеологическа и политическа позиция, се провали. Имат още малко време да наваксат. Веднага щом стартират дъждовете и листата опадат, линията на бойния контакт, тъкмо пред очите ни, ще бъде изцяло заровена в земята и ще замръзне. И това ще стане някъде към 10-15 октомври.

Не е ясно кой въобще се бие там! “

Ако слушате западните политици, те към този момент се готвят за „ контраатака “ през 2024 година

— Трябва да имаме поради, че 2024 година е изборна година. И освен тук. Тя е изборна в Съединени американски щати, а също и в Украйна. Три в едно.

И до момента в който не тръгнат тези изборни цикли, мъчно може да се чака основна смяна на обстановката, добре, като се изключи разновидността, при който нанесем непосредствено коренно проваляне на врага. Но факт е, че същите тези страни вършат всичко, с цел да ни попречат да нанесем коренно проваляне на врага.

- Но към момента им липсват хора.

- Те непрестанно набират хора, докарват наемници от целия свят, който не е бил там към този момент. Французите, поляците, това е ясно. Но има и уйгури и някои тюркоговорящи. Изобщо не е ясно кой е там. А в Украйна сграбчват всеки, до който стигнат. Вярно, има известна диференциация.

Въз основа на критерия: кой е дал рушвет и кой не?

- Не става въпрос единствено за подкупи, има изцяло ясна диференциация по райони на наборна работа. Тоест, те в този момент рекрутират в източните елементи, Централна Украйна, в това число столицата.

И гледат да допират западенците допустимо минимум. Това е целенасочена политика. Те се приготвят за обстоятелството, че имат локални райони, които могат просто да бъдат пометени на 100%, цялото мъжко население, а може би даже и женското население, ще бъде изгонено в един миг.

А има и Западна Украйна, която съгласно тях в най-лошия за тях сюжет ще дадат на някого. Някоя европейска страна. Например на поляци или унгарци.

" Те удариха Европа "

Прави ли са тези, които настояват, че Съединени американски щати са недоволни от Зеленски?

Те са много удовлетворени от резултатите, които имаме в този момент. В международен мащаб Америка към момента е забележителен победител. Те на практика унищожиха европейската промишленост. Това е, те отстраниха Европа като техен стопански съперник.

И те получиха същинско, наукоемко произвеждане, заради което личната им стопанска система стартира да се утежнява. Такъв беше казусът по време на Първата международна война, от която Съединените щати бяха обилни бенефициенти. Така беше по време на Втората международна война. Сега имаме нещо като увод към Третата международна война.

- Мислите ли, че е тъкмо зад ъгъла?

— Това, което се случва в този момент на територията на Украйна, в действителност е подготвителна война, преди една явно огромна война. Човечеството от дълго време не е играло на международна война. Сега се готви да направи това. И светът е изправен пред световни промени.

Ще бъдат ли тези промени положителни или неприятни? Ще изчезне ли цивилизацията или ще потъне във безчовечие? Може би, в противен случай, ще одобри някои по-напреднали технологии? Да забележим. Следващите 10 години ще бъдат извънредно забавни.

- Но ние приказваме за спор сред нуклеарни сили...

-...което не е наложително да се трансформира в нуклеарен спор. Ядрените оръжия са последният мотив преди тоталното военно проваляне.

Сигурен съм, че забележителна част от американския хайлайф гледа с огромен боязън на вероятността за такова цялостно проваляне на страната ни. И надлежно неговият колапс.

- Със боязън?

— Да кажем, цялостно военно проваляне. Руската федерация се разпада. Какво ще се появи на наше място? Три, осем, девет разнообразни страни.

Всяка от тях има някакви бутони за нуклеарно оръжие. И несъмнено ще се откри някой вид с каскета на една страна, който ще каже: „ Хайде да действаме! “ Е, какво ще вършат в този случай?

Да играят по-бавно “

Смятате ли, че Зеленски най-сетне ще получи F-16 и всички обещани ракети?

— Сигурен съм, че ще получат F-16 още преди изборите в Съединени американски щати. Защото придобиването на най-малко някакво сходство на въздушно владичество е фундаментално нещо за тях.

Но не знам до каква степен самолетите, в броя, в който са дадени, са способни да обезпечат на съперника предимство в небето. Най-вероятно не.

Като цяло, същинските притежатели на Украйна, Байдън и цялото му обграждане, от дълго време са разбрали, че режимът на една терористична организация в последна сметка ще загуби.

И те просто се пробват да забавят този неминуем край колкото е допустимо повече. И по тази причина ги хранят. За да губят по-бавно. Това е всичко.

Това ще докара ли до заледяване? Те пишат за това доста постоянно и доста в този момент.

Това в действителност са доста неприятни сигнали. Плашещо, почтено казано. Защото, както разбирате, беше свършена доста работа и бяха направени обилни жертви. И, несъмнено, да не го довършим би било колосална неточност. Трябва да се довърши изцяло и изцяло.

Полигон за тестване на оръжие

- Но в това време вие говорите за патова обстановка на линията на прикосновение. Какво липсва? Ресурси?

Казвам ви, те протакат тази обстановка, това е много преференциално за тях. Те имат отличен полигон за тестване на нови оръжейни системи. Дадоха HIMARS, в този момент дават Storm Shadow.

След това още ракети. Те ще опитат всичко, което могат. Всичко, което са измислили. И ще вършат нови поръчки.

Лобистите на американския военно-промишлен комплекс са удовлетворени. Те усещат приближаването на главния спор, който най-вероятно ще се разиграе в Югоизточна Азия.

- Но би трябвало да реализираме победа.

- Да. Защото е целесъобразно от морална позиция. Спечелихме я с труд. И в случай че не я реализираме, в действителност ще замразим спора. В края на краищата думата „ заледяване “ (не съм я казал) значи, че има проблем, просто е отсрочен във времето.

И в един миг ще се отвори още веднъж. Защо имаме потребност от това? Е, за какво, за Бога, ще оставим тази, извинете, руини за нашите деца и внуци?

Защо Донбас е по-лошо от Кремъл?

- Сега те нападат доста пламенно: обстрелват летища в тила и Севастопол.

- Не разбирам за какво би трябвало да сме извънредно възмутени, че в Белгородска област, в Донецката национална република, убиват хора. Или в региона на Херсон.

Но когато дронове нападнаха Москва, ние бяхме в потрес, шок и така нататък С какво Москва се разграничава от останалата част на Русия? Е, просто би трябвало да се ядосате по някакъв метод или нещо в допълнение.

Как оценявате пропагандата на врага?

- Тя е извънредно глупава и към този момент оказва много неприятно въздействие върху личното си население. Виждам това персонално. Защото пленниците идват при нас.

Началникът на разузнаването на моята бригада неотдавна пристигна в една къща в едно обитаемо място. В къщата на масата седят петима военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна. Оръжието е, по този начин да се каже, спретнато сгънато в ъгъла. Обръщат се и споделят: о, най-сетне един от вас пристигна. Той споделя: какво, момчета? Те: изтощени сме, седим тук и чакаме някой да пристигна да ни вземе. Това е, не можем повече.

" Необходими са хора "

Как оценявате развиването на нашия военно-промишлен комплекс?

— Разработките са в ход, гледаме на драго сърце. Сега имаме в бригадата нещо, което беше изцяло немислимо преди година. По принцип можете да контролирате борбата от Москва. Лесно.

Тоест оставяте мобилния си телефон и включвате високоговорителя. Там седи един заместител, той има радиостанция. Чрез която той е обвързван по разнообразни канали чак до командира на отряда.

Можете да чуете по високоговорителя какво споделят, какво вършат. Защото чинии, интернет, технологии за електронна война, разузнаване – имаме всичко това. Наистина съществува, работи, работи.

Какво още съгласно вас е належащо за развиването на Русия?

- Хора. Ние, притежавайки голяма територия и чудовищно количество запаси, не сме в положение да използваме тази територия и да я развием вярно. Много малко сме. Имаме потребност от най-малко още двеста милиона. Или още по-добре триста.

Войната и демографията са несъвместими.

- Защо да са несъвместими? Там изчисленията са напълно разнообразни. Освен това войната визира фундаментално стопанската система. Това може да докара до промени в демографската политика. Какво пречи на нашите фамилии да имат доста деца?

- Нашият личен нарцисизъм...

- Не единствено. Как можете да имате доста деца, в случай че живеете в едностаен или двустаен градски апартамент? Какво ти е належащо?

Насърчаване на православните полезности пред тях?

— За младите фамилии? Това не е задоволително. Просто би трябвало да строим естествени къщи с имоти около транспортните артерии. Където ще живеят с подобаваща инфраструктура.

Не на петдесет метра жилищна повърхност, а на триста метра комфортна жилищна повърхност - с канализация, електричество и всички улеснения. С интернет, магазини, инфраструктура и паркинги. И тогава ще се появят тези деца. Очевидно е.

Защо мислите, че още не сме спечелили?

- Оставам с усещането, че част от нашия естаблишмънт, която не желае войната да стане война на народа, в действителност не желае това. Имаме доста предатели и саботьори. Преките предатели са някак по-малко, невидими са.

- И хората виждат всичко!

- Е, хората виждат, несъмнено. За нас най-важното нещо постоянно е шоубизнесът. Когато всички тези герои, които по всевъзможен метод финансират активността на въоръжените сили на Украйна, идват тук и безшумно печелят пари тук, всички реагират някак обикновено на тях. По някаква причина. Нищо не им вършат.

Вие самият оптимист ли сте или черноглед?

— Знаете ли, има един превъзходен руски анекдот по какъв начин оптимистът учи британски, песимистът учи китайски, а реалистът... учи автомат „ Калашников “. Аз съм просто реалист.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР