Депутат от венецуелската опозиция е получил убежище в мексиканското посолство

...
Депутат от венецуелската опозиция е получил убежище в мексиканското посолство
Коментари Харесай

Венецуелски опозиционер получи убежище в мексиканското посолство в Каракас

Депутат от венецуелската съпротива е получил леговище в мексиканското посолство в Каракас, заяви мексиканското държавно управление, представено от ДПА.

Франко Мануел Каселя Ловатон е измежду четиримата членове на следеното от опозицията Национално заседание, против които Върховният съд повдигна през вчерашния ден обвинявания за закононарушения, измежду които държавна измяна и скрит план.

" С този акт и в сходство с интернационалното право Мексико удостоверява своя дълг да почита, пази и предизвиква човешките права на всички хора, без значение от политическата им принадлежност ", се споделя в официално съобщение на мексиканското държавно управление, предава Българска телеграфна агенция.

В текста е изразена угриженост " за ситуацията с правата на индивида, правото на обективен развой и неприкосновеността на парламентарния имунитет във Венецуела, изключително на членовете на Националното заседание ".

Вчера венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо упрекна държавното управление на президента Николас Мадуро в " гонене " и опит за " похищаване " на Националното заседание, откакто бе обявено, че бойци и чиновници на полицията са блокирали достъпа до Народното събрание под претекст за бомбена опасност.

Върховният съд в това време изиска от подкрепящото Мадуро Учредително заседание да смъкна имунитета на четиримата депутати с повдигнати обвинявания.

Вече беше свален имунитетът на седем депутати и към Учредителното заседание е отправено искане за събаряне на имунитета на други трима, напомня ДПА.

Двама членове на Националното заседание потърсиха леговище в италианското посолство в Каракас, а един - в това на Аржентина.

Заместник-председателят на следения от опозицията парламент и " дясна ръка " на Гуайдо Едгар Самбрано беше задържан предходната седмица.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР