Депресията е състояние, което може да причини много сериозни вреди

...
Депресията е състояние, което може да причини много сериозни вреди
Коментари Харесай

Приблизително 80% от хората, страдащи от депресия, не я лекуват: 15 факта за депресията

Депресията е положение, което може да аргументи доста съществени вреди освен на прочувственото здраве.

Всеки 5-и българин е боледувал от меланхолия или шизофрения. Обикновено болесттите настъпват в млада възраст. Ето някои значими обстоятелства за тояа заболяване.

Когато човек стартира да остарява, той стартира да има и нараснал риск от меланхолия. Това се изяснява с ниското равнище на някои хормони.

При мъжете депресията се показва по друг метод, в сравнение с при дамите, и те употребяват други средства, с цел да се оправят с нея. Например, до момента в който дамата се усеща безнадеждна и отпусната, мъжът става раздразним. Жените могат да споделят с другари и близки за своето положение, а мъжете се затварят в себе си или стават нападателни и гневни.

Антидепресантите са значими, само че още по-важно за оздравяването е желанието на пациента да промени метода на живот, който го е довел до меланхолия, безапелационни са лекарите.

Психиатрите удостоверяват, че близо 75% от техните пациенти са страдали през живота си от някаква форма на меланхолия, която ги е принудила да потърсят професионална помощ.

Около 5% от хората по света в никакъв случай не са страдали и в никакъв случай няма да страдат от каквато и да било форма на меланхолия. Известни са с прозвището „ Слънчеви хора “. Причината за „ положението " им се крие евентуално в мозъка, който създава повече от „ хормоните на щастието “ - ендорфини.

Изследователи неотдавна откриха, че тези, които страдат от меланхолия, имат понижена костна компактност. Жените в това положение са изложени на риск от развиване на остеопороза.

През Средновековието се е считало, че психологично болните хора са под въздействието на дявола или зли духове.

Учени от Нюйоркския университет откриха, че депресията убива нервни кафези в мозъка. Най-чувствителна към болестта е предната част на мозъчната кора, откъдето, с изключение на редица значими познавателни функционалности, се „ управлява “ и възприятието ни за оптимизъм. По този метод депресията се самозахранва. Ако бъде открит метод да се обърне ходът на този развой, депресията ще може да бъде лекувана елементарно и непрестанно.

Световната здравна организация оцени, че до 2030 година депресията ще се трансформира във втората най-сериозна причина, която води до трайни увреждания и неработоспособност у хората. На първо място пред нея е единствено ХИВ/СПИН.

Депресираните хора страдат от настинки и други леки заболявания по-често от останалите.

Според учените страдаме от меланхолия не толкоз поради персоналните си проблеми, колкото поради острия и продължителен дефицит на положителни страсти. Също като значимите хранителни субстанции за тялото, тяхната хронична липса се отразява на психическото здраве.

Децата, които изпитват липса на любов, ориентирана към тях, могат да страдат от най-тежките форми на меланхолия.

Приблизително 80% от хората, страдащи от меланхолия, не я лекуват.

Около 30% от злоупотребяващите с цигари, алкохол и опиати, също страдат от меланхолия.

Жените е два пъти по-вероятно да страдат от меланхолия, в сравнение с мъжете. При дамите рискът от меланхолия е висок заради съществуването на естроген в техните тела, който може да повлияе на невротрансмитерите по подобен метод, че той да предизвиква психически проблеми.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР