Депозитите на фирмите в банките нарастват с рекордните 23% за

...
Депозитите на фирмите в банките нарастват с рекордните 23% за
Коментари Харесай

Бизнесът държи на депозити почти 39 млрд. лева

Депозитите на компаниите в банките нарастват с рекордните 23% за година и към края на септември доближават 38,9 милиарда лева, демонстрират данните на Българската национална банка. Това съставлява нарастване със 7,3 милиарда лева В рамките на година компаниите са икономисали доста повече пари от жителите.

Най-голяма роля за този растеж имат фирмените влогове със суми над 1 млн. лева За година общият размер на средствата в тези влогове се усилва с 6,2 милиарда лева до 22,3 милиарда лева Само за трите месеца от юли до септември бизнес влоговете със суми над 1 млн. лева в тях нарастват с 500 броя, или с 12 на 100, а общият размер на средствата в тях се усилва с 3,6 милиарда лева, или с над 19%.

Оказва се, че както и при жителите, максимален растеж има при най-големите фирмени влогове. При бизнес депозитите на второ място по растеж са тези със суми сред 500 хиляди лева и 1 млн. лева За три месеца те се усилват с 8,4% до 5664 броя. А общата сума на парите в тези фирмени влогове нараства със 7 на 100 до 3,98 милиарда лева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР