Депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България

...
Депо за събиране и подпомагане на нелегално преминали в България
Коментари Харесай

Разбиха депо за трафик на хора в Карнобатско: Спипаха 6 мигранти, условията вътре – потресаващи

Депо за събиране и подкрепяне на незаконно минали в България мигранти бе обезвредено вследствие на полицейските дейности на чиновници от отдел „ Криминална полиция ” при ОДМВР – Бургас.
То е ситуирано в сграда към настоящо животновъдно стопанство край карнобатското село Сърнево. По време на полицейската акция са открити шестима мигранти, които изчаквали да бъдат отведени до точка наоколо до автомагистрала „ Тракия ”, откъдето да бъдат отвозени до София, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Бургас.
Констатирано е, че депото, работило от към месец и е обслужвано от двама българи. Единия е от с. Сърнево, а втория – от близкото село Черково. Те посрещали мигрантите, идващи пешком по авансово заложена локация, давали им заслон, храна и ги подпомагали с облекла. Двамата са арестувани в началото за 24 часа, а след това с прокурорско разпореждане за период до 72 часа, като им е повдигнато обвиняване, предава Флагман.
Други 27 лица са арестувани вследствие на извършената в Бургаски район профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на стандартната престъпност, миграционния напън и предварителна защита на закононарушенията, свързани с политическите права на жителите. Образувани са 12 бързи производства и пет досъдебни производства.
Служителите от сектор “Победа ” при Първо Районно ръководство – Бургас са задържали трима души – двама за владеене на опиати, а в третият са открити бележници с персонални данни на хора, получавали заеми и артикули на версия.
Служителите от Четвърто Районно ръководство – Бургас са задържали четирима, като трима от тях били съпричастни към владение на наркотични субстанции /метамфетамин и марихуана/ и един е разгласен за търсене за покачване на обвиняване.Проверени са 877 МПС и 1314 души, като са открити 16 лица, оповестени за търсене.
Извършени са инспекции и на над 10 адреса и 192 търговски обекти, заложни къщи, пунктове за черни и цветни метали, питейни и увеселителни заведения и други места.
В инспекциите се включиха чиновници на „ Охранителна полиция ”, „ Пътна полиция ”, „ Икономическа и престъпна ”, както и екипи на бургаската жандармерия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР