Департаментът за извънредни ситуации (ДИС) в Румъния съобщи днес, че

...
Департаментът за извънредни ситуации (ДИС) в Румъния съобщи днес, че
Коментари Харесай

Румъния анализира дали може да прибере гражданите си, пострадали при катастрофа в България

Департаментът за изключителни обстановки (ДИС) в Румъния заяви през днешния ден, че следи напредъка в лекуването на двамата румънци, които бяха тежко ранени при злополука в България през вчерашния ден, за обмисляне на вероятно прибиране и превозване до Румъния за по-нататъшно лекуване, съобщи организация Аджерпрес.

Департаментът за изключителни обстановки е в контакт с румънското посолство в България и с българския медицински екип в болничното заведение, където са настанени двамата румънски жители, с цел да следи здравното им положение за обмисляне на вероятно прибиране и превозване до Румъния за по-нататъшни медицински грижи, оповестиха от ДИС.

В злополука сред балчишкото село Царичино и Генерал Тошево през вчерашния ден са взели участие три автомобила, като два от тях са с румънска регистрация. Двама румънски жители са ранени и са в тежко положение в локално здравно заведение, а двама украински жители са починали.

Министерството на външните работи на Румъния заяви по-рано през днешния ден, че в случая са взели участие още четирима румънски жители, които не са получили пострадвания или други увреждания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР