Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (DFS) глоби със

...
Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (DFS) глоби със
Коментари Харесай

САЩ глобиха Credit Suisse със $135 милиона

Департаментът за финансови услуги на Ню Йорк (DFS) санкции със 135 милиона $ швейцарската банка за серия от нарушавания, позволени при интервенции на валутния пазар.

По данни на DFS, трейдърите на Credit Suisse систематично са предприемали " непозволени, не безвредни и голословни " дейности при интервенциите на валутния пазара в течение на минимум осем години, в това число до 2015 година.

Трейдърите интензивно са употребявали мощно посещавани потребителски чатове, където са обменяли информация с другите участници за да получат по-високи облаги в ущърб на клиентите на банката, означават от DFS.

Освен това, регулаторът упреква Credit Suisse в потребление на логаритъм, предопределен за търговия " с изпреварване ", на основата на предоставени от клиентите лимитни ордери и стоп-заповеди, написа finmarket.ru.

 Credit Suisse заплаща $400 милиона, отървава съд в Съединени американски щати
Credit Suisse заплаща $400 милиона, отървава съд в Съединени американски щати

Избягва правосъден желае за операции с ипотечни бумаги

През май тази година DFS санкции френската банка Paribas с $350 милиона за аналогични нарушавания. Световните банки в последните години заплатиха санкции от няколко милиарда $ за операции на валутния пазар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР