Денят започна с минимални температури в страната от 13 до

...
Денят започна с минимални температури в страната от 13 до
Коментари Харесай

Синоптикът Александрина Янкова: На места дъжд, другаде - слънце, а по високото - сняг

Денят стартира с минимални температури в страната от 13 до 17 градуса, по Черноморието до 17-18. Сутринта на изток ще превалява, до момента в който на запад ще бъде слънчево. Преди обед от запад на изток ще се заоблачава. В южната половина от страната ще превалява с по-интензивни превалявания в Странджа и на юг от Бургас, с количества до 15 л/м2. 

В Източните Родопи ще прегърми. Вятърът ще бъде слаб до сдържан от югозапад със скорост до 30/ км/ч. Максималните температури ще са от 22 до 29 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините Рила, Пирин и Родопите следобяд ще има забележителна облачност. Ще има валежи и прегърмявания в Родопите. А в Рила над 2500 м ще превали и влажен сняг. Вятърът по високите елементи, над 2200 м височина, ще бъде сдържан от северозапад със скорост до 35 км/ч. Максималните температури над 2500 м височина ще са към 4 градуса, а на 1500 м - до 14. 

В петък следобяд още веднъж ще превалява в западните региони, а в събота в южните елементи от страната.

В неделя денят ще стартира с раздрана облачност, а следобяд облачността ще се усилва, без превалявания. В понеделник ще има повече слънце.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР