Денят ще е слънчев, топъл и сух с температури днес

...
Денят ще е слънчев, топъл и сух с температури днес
Коментари Харесай

Очаква ни слънчева и топла сряда

Денят ще е безоблачен, топъл и изсъхнал с температури през днешния ден към обяд сред 30 и 35 градуса. Най-високи стойности термометрите ще демонстрират в най-северните региони на Дунавската низина, в централните елементи на Горнотракийската равнина и в крайния югозапад.
По-значителна облачност с опция за слаб дъжд ще има след обяд в планинските масиви на Западна България.
По Черноморието ще е горещо и задушно с температури сред 29 и 32 градуса. Във водата стойностите на термометрите – към 26 градуса. Вълнението на морето – едва с височина на вълните до 50 сантиметра, осведоми Нова телевизия.
Две атмосферни разстройства чакаме до края на седмицата. В четвъртък ще има условия за по-интензивни превалявания с гръмотевични стихии в североизточна България. Някои прогностични модели демонстрират условия за дъжд до 10-15 литра на квадратен метър в границите на 3 часа.
А в петък през нощта и в събота в хода на деня средиземноморски циклон ще дефинира времето над страната. От запад на изток чакаме краткотрайни валежи с гръмотевична интензивност. Температурите ще се намалят леко за почивните дни, само че все по този начин ще са сред 27 и 30 градуса.
Индексът на пожароопасност за страната демонстрира нараснал рик от горски пожари в Югозападна България през почивните дни. Степента на риск е избрана от Национален институт по метеорология и хидрология като рискова за региона на Кресненското дефиле.
През почивните дни и по-конкретно в събота ниските атмосферни пластове над южната половина на страната ще са наситени с тънък необитаем прахуляк от Африка.
Концентрацията няма да е в огромни количества, само че дъждът в тези региони ще е кален. Прахолякът ще се изтегли от страната още до края на уикенда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР