Денят на срещата на върха на лидерите на Европейския съюз

...
Денят на срещата на върха на лидерите на Европейския съюз
Коментари Харесай

Протестът на превозвачите: Поправката Макрон ще засегне над 200 000 семейства

Денят на срещата на върха на водачите на Европейския съюз и Западните Балкани в София беше определен и за ден на митинг от превозвачите на ТИР-ове и автобусния превоз, съобщи Българска национална телевизия. 

Над 180 ТИР-а и рейса блокираха лявата част на бул. " Цариградско шосе " в столицата от 7 км до " Алея Яворов " в посока Центъра.

Протестът е против готвените ремонти в " пакета за подвижност " на Европейски Съюз, предвиждащи на всеки 3 седмици водачите на ТИР-ове да се прибират в родината за отмора , а тези, които са в Западна Европа да не почиват в кабините, а в хотели. Това прави автоматизирано отпадане на застраховките за камионите и за товарите.

Протест има в още 10 български града. В София митингът ще премине в пешеходно шествие, което ще приключи пред НДК, където превозвачите желаят водачите на Европа да ги чуят.

Превозвачите стачкуват против така наречен " корекция Макрон ". Според тях финансово планът ще се отрази извънредно неподходящо върху приходите на водачите - всеки ще бъде длъжен да му се понижи работното време и на 3 седмици да се прибира у дома. Разходите, които ще се създадат от компаниите, ще бъдат всяка седмица по 200-250 евро на камион за хотел и за паркинг, съгласно притежателите на фирмите. 

Според Ангел Траков, ръководител на УС на Съюза на транспортните превовачи, в случай че " пакетът Макрон " се одобри в планувания тип, ще има банкрут на над 14 000 транспортни компании. Ще бъдат наранени повече от 200 000 фамилии, които ще останат без приходи, каза той. 

" Да не забравяме, че нашият отрасъл офирмя повече от 15% от Брутният вътрешен продукт, което ще докара до неизбежни стопански загуби за цялата страна ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР