Денят на специалистите по психично здраве се празнува от 1995

...
Денят на специалистите по психично здраве се празнува от 1995
Коментари Харесай

4 април - Ден на психолога | Професионален празник на психолози, психиатри и психотерапевти

Денят на експертите по психологично здраве се чества от 1995 година насам. Той е основан поради ролята им за благосъстоянието и менталното здраве на българите. Отделно от Деня на здравния служащ - 7 април, експертите желаят да подчертаят характерната си професионална роля, тъй като статистиките са повече от плашещи.

36% от българите имат отрицателно отношение към хората с психологични проблеми, като междинният % за Европа е 21%, а това ни поставя в челната тройка по неглижиране, дискриминация и безхаберие. Както може да се чака - възрастта пада все по-рязко. Депресията е втората най-честа причина за неработоспособност и нелекуваните психологични отклонения утежняват в най-голяма степен качеството на живот, самочувствието и чувството за благополучие у българите.
Последните регистрирани случаи сочат, че паническите разстройства и тревожно-депресивните положения обрисуват наклонност сложните времена, в които живеем, да се отразяват директно върху здравето ни. Затова е нужна тактика и стратегии по повишение психологичното здраве от страна на страната и благодарение на множеството организации и експерти. А такива има, тъй като логиката на психиката е измежду най-желаните специалности в университетите години към този момент наред.

Ако усещате, че не можете да се справите с живота си, че изпадате в обстановки, които не можете да контролирате и сте непрекъснато нещастни, нападателни или тъжни - не се колебайте да потърсите помощ. Това може да експерт, група за взаимопомощ или стратегия. Това не е уязвимост, а израз на мощ - желанието да бъдем щастливи, да обичаме, да сме в мир е основната ни житейска мотивация.

Честит празник на експертите по психологично здраве! Успехи, ентусиазъм за работа и доста излекувани пациенти!
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР