Денят на погребението на кралица Елизабет II отмина, а тържествеността

...
Денят на погребението на кралица Елизабет II отмина, а тържествеността
Коментари Харесай

От паяк върху ковчега до песен от сватбата – куриозни моменти от погребението на кралицата

Денят на погребението на кралица Елизабет II отмина, а тържествеността на всички церемонии, свързани с него, надминаха упованията ти. Късно вечерта нощес в стеснен фамилен кръг тя беше положена в параклиса " Сейнт Джордж " край замъка Уиндзор.
 Погребението на кралицата Елизабет II, гостите, траурната върволица до Уиндзор и всички останали детайлности
Краят на една ера - погребението на Елизабет II

Как Англия изпрати кралицата

Покрай събитието обаче не липсваха и любопитни моменти, макар строго спазения протокол.

Още на службата в Уестминстърското абатство наблюдателни фенове видяха, че по картичката, оставена от крал Чарлз върху венеца с цветя, лази паяк. " Ще арестуват ли паяка " и " Това е кралски паяк " бяха единствено някои от мненията в Twitter.
 Снимка 588162

The most famous spider in the world right now.
— Laura (@deplaurablenull)
Не единствено паяк, само че и други животи отдадоха последно довиждане на кралицата. Последните й две кучета корги - Мик и Санди, чакаха господарката си пред двореца Уиндзор. Малко преди този момент траурната върволица с ковчега на кралицата мина и около обичания й кон - 24-годишното хайланд пони Ема.

I am in bits now
— Sarah Harrison (@sjharrison69)
Въпреки че скрито пророни няколко сълзи, правнучката на кралицата се държа почтено по време на цялото заравяне. 
 Снимка 588205

Седемгодишната Шарлот беше видяна да дава инструкции на по-големия си брат - деветгодишния Джордж, който е втори по ред за заместничество на престола. Видео запечатва по какъв начин при идването на ковчега край Уелингтън Арч Шарлот споделя на Джордж " Сега би трябвало да се поклониш ".
 Снимка 588206

Голямо внимание привлякоха и осмината военни, които носеха ковчега на кралицата. Гренадирските гвардейци са пристигнали от задача в Ирак особено за погребението, с цел да носят ковчега. Той е определен персонално от Елизабет II, направен още преди 30 години и тежи към 300 кг.
 Снимка 588203

На няколко пъти по време на погребението беше маркирана специфичната връзка на кралицата с починалия й брачен партньор принц Филип. Във венеца върху ковчега имаше стръкче мирта от растение, вкоренено от сватбения й букет. По време на траурната работа в Уестминстърското абатство пък прозвуча и The Lord`s my Shepherd - набожен химн, който е бил пят и по време на сватбата им през 1947 година на същото място. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР