Денят на Европа - 9 май, ще бъде отбелязан във

...
Денят на Европа - 9 май, ще бъде отбелязан във
Коментари Харесай

Денят на Европа във Враца ще бъде посветен на Европейската година на уменията

Денят на Европа - 9 май, ще бъде маркиран във Враца с тематични действия навън, заяви ръководителят на център " Европа непосредствено " - Враца към Търговско-промишлената палата в града Мария Панайотова. Съорганизатор на събитието е община Враца, а началото ще е от 16 часа.
Изложба с плакати, отдадени на Европейската година на уменията - 2023, образуване на разнообразни просветителни игри и европейски работилници за изобразяване, национални танци, приложно изкуство и описване на истории са част от плануваните мероприятия.
На площада пред постройката на общината ще има осведомителни щандове на организациите, които се включват в самодейността – Областен информативен център, Дирекция " Бюро по труда ", Център за работа с деца, Младежки център, Регионална библиотека " Христо Ботев ", училищен общински съвет, Младежки дом, професионални и профилирани гимназии от Враца. 
„ Ще бъдат демонстрирани разнообразни умения, свързани с специалностите, които се учат в локалните гимназии, младежите ще бъдат съветвани за новите умения и компетентности, които ще допринесат за тяхната сполучлива реализация. " Бюрото по труда " ще показа съставен елемент " Активиране " по план " Започване на работа " по Програма " Развитие на човешките запаси ", а работодатели ще коментират какви умения би трябвало да имат претендентите за работа при тях “, изясни Панайотова.   
Настоящата година е оповестена за година на уменията, като задачата е да се даде нов подтик на ученето през целия живот, показа още Мария Панайотова. По думите ѝ повече от ¾ от сдруженията в Европейски Съюз декларират, че срещат компликации при намиране на служащи с нужните умения, а едвам 37 % от възрастните постоянно минават образования. Очаква се Европейската година на уменията да даде нов подтик за реализиране на обществените цели на Съюза за 2030 година за годишно образование на минимум 60 % от възрастните и за минимум 78 % претовареност./БТА
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР