Денвър нъгетс победи с 94:89 Маями и спечели първа титла

...
Денвър нъгетс победи с 94:89 Маями и спечели първа титла
Коментари Харесай

"Денвър" стана шампион в НБА за първи път

Денвър нъгетс " победи с 94:89 " Маями " и завоюва първа купа в НБА в историята си. " Златните буци " изоставаха с 10 точки, само че стигнаха до поврат, с цел да затворят серията с 4:1 победи. " Маями " опита да се върне в мача в последните минути, само че удържа успеха. Това е първа купа за отбора за 47 години в НБА.

" Работата е свършена, към този момент можем да си вървим у дома ", съобщи звездата на " Денвър ".

Сърбинът изигра следващия си мощен мач, като приключи с 28 точки и 16 битки. Той беше определен за най-полезен състезател (MVP) във финала и получи трофея " Бил Ръсел ", откакто приключи със приблизително по 30.2 точки, 14 битки и 7.2 асистенции.

Съотборникът му Джамал Мъри вкара 14 точки в петия мач, само че също беше с огромна заслуга за триумфа, като приключи финала със приблизително по 21.4 точки, 6.2 битки и 10 асистенции. Мъри пропусна целия минал сезон поради скъсани връзки в коляното.

" Когато стигнахме до финала, знаех, че ще спечелим. Вярвах, че можем да го създадем, тъй като имаме опита, видях по какъв начин тимът израства, имаме едно ядро от доста време ", сподели Мъри.

Последният мач в серията не беше най-хубавият за отбора, а Йокич съобщи: " Беше грозно, не успяхме да създадем стрелбата си, само че в края стигнахме до решение. Щастлив съм, че спечелихме. "



Треньорът на " Денвър " Майкъл Малоун пък съобщи, че това е единствено началото за отбора и напомни, че главните му играчи са към момента доста млади. Йокич е на 28, Мъри е на 26, Майкъл Портър - на 24, а Аарън Гордън - на 27.

" Имам вест за останалите. Ние няма да се задоволим единствено с една ", съобщи Малоун.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР