Денонощно сме тук и ще си тръгнем от Костенец само

...
Денонощно сме тук и ще си тръгнем от Костенец само
Коментари Харесай

Полицията остава в Костенец докато хване Зайков

Денонощно сме тук и ще си тръгнем от Костенец единствено когато казусът завърши, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов, представен от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Издирването на обвинения Стоян Зайков продължава. " За страдание към този миг нямаме резултат. Единственото позитивно, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се засилват и да ни оказват помощ. Използвам момента да подчертая, че получаваме много сигнали, измежду които за жалост и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с сходни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира съществено и ревизира безусловно всеки един сигнал. Няма по какъв начин някой от тях да бъде недооценен ", е споделил още гл. комисар Ивайло Иванов и е апелирал да се спре с подаването на подправени сигнали, които затрудняват работата на чиновниците.

Той е прецизирал, че дейностите са във вътрешността и в периферията. Двете убийства по динамичност на закононарушенията не си наподобяват, нямаме безапелационни данни, че причинителят е еднакъв, е отбелязал той и е допълнил, че единственото, което все още може да се каже сигурно, е часът на гибелта на 14 май вечерта. Според събраните данни е употребен ловджийски патрон, 12 диаметър, на този стадий не можем да кажем изрично типа на оръжието, е споделил Иванов. По думите му няма следи от щурм в къщата, където е открито тялото на втория погубен. Още не са подготвени назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма решителност, с цел да кажем, дали причинителят е еднакъв, е показал гл. комисар Ивайло Иванов. И в двата случая няма данни за съучастници.

" Всеки един сигнал одобряваме с идентична съвестност и подхождаме безусловно отговорно. Получихме известие, че обвиненото лице се укрива в една къща, сътрудниците от СОБТ, отивайки на място, преценявайки обстановката, при влизане са употребявали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира възможния причинител ", е пояснил още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Иванов е отбелязал, че главната им цел е да подсигуряват живота и здравето на жителите и на служителите на реда, по тази причина обмислят всеки един ход, употребяват единствено особено подготвени чиновници. Главният секретар е допълнил, че още през цялото време работят и с полицейските психолози. Той още един път е апелирал хората да подават сигнали в полицията и да не подхващат независими дейности, тъй като търсеният е рисков.

Тази заран в 7.30 ч. основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов и шефът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов ще дадат брифинг пред постройката на РУ-Костенец.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР