Денков: Подавам оставка! Най-лесно ще е просто да си сменим

...
Денков: Подавам оставка! Най-лесно ще е просто да си сменим
Коментари Харесай

Денков: Подавам оставка! „Най-лесно ще е просто да си сменим местата“ с Габриел

Денков: Подавам оставка! „ Най-лесно ще е просто да си сменим местата “ с Габриел.

„ На 6 март аз ще си подам оставката, има си естествена конституционна процедура, правителството продължава да си извършва отговорностите, до момента в който се вземе идващото решение, тъй че тук няма драма, в случай че не му се пречи да работи “.

Денков разяснява думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съгласно който Денков би трябвало да смири егото си, както би станало, в случай че не му гласоподават оставката.

„ За Външно министерство би трябвало да се откри решение, което е задоволително и за двете страни. Това, което стана ясно, е, че трябва да има контакт с външните партньори и този контакт най-лесно може да се осъществя, „ в случай че просто си сменим местата “ с госпожа Габриел. Предстои диалогът за какво това е проблем за другата страна “.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по отношение на породилото се напрежение към идната ротация на държавното управление през март. И най-много неразбирателството в сглобката към този миг за това кой ще заема поста на външен министър.

Попитан дали е подготвен за вид, при който оставката на държавното управление не бъде призната в пленарна зала, той съобщи, че просто държавното управление ще продължи да работи в оставка.

Предстоящата ротация в България притегля вниманието и на останалите страни, разяснява пред публицисти министър председателят, който беше на Конференция по сигурността в Мюнхен.

„ Всички споделиха, че чакат този развой да е сполучлив, с цел да продължим да вършим това, което вършим до момента. Няма какво ново да прибавя. Ротацията има смисъл, в случай че изпълняваме управническата си стратегия. Нещо ново по тази тематика не мога да кажа “, разясни Денков.

„ В Европа и в Съединени американски щати главно се разисква по какъв начин да се помогне по най-бързия начин да се укрепят отбранителните благоприятни условия на Украйна. Това е едно от заключенията от конференцията. Другото е, че Европа е единна в това, че би трябвало да построи своя защитителен потенциал и това да стане бързо и общо изпитание, а последващо умозаключение е, че има мощна поддръжка в Съединени американски щати за Украйна и че тази помощ би трябвало да пристигна бързо “, сподели още акад. Денков и добави: „ По отношение на България прави усещане какъв брой е значима ролята ни в Източния фланг “.

Източник: Епицентър

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР