Денков е разговарял с президентите на КНСБ и КТ Подкрепа“Премиерът

...
Денков е разговарял с президентите на КНСБ и КТ Подкрепа“Премиерът
Коментари Харесай

Въпреки протестите: Премиерът отказва отлагане на териториалните плановете

Денков е разговарял с президентите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “

Премиерът Николай Денков е разговарял с водачите на синдикатите КНБС и КТ „ Подкрепа “, излиза наяве от фейсбук страниците на двата профсъюза.

„ Президентът на КНСБ настоя държавното управление и партиите от ръководещата коалиция да подхващат всички нужни дейности пред Европейска комисия за отсрочване на периода за показване на Териториалните проекти за обективен преход “, осведомят от синдиката.

От КТ „ Подкрепа “ показват: „ Очакванията на стотиците протестиращи, с които беше натоварена днешната среща сред премиера акад. Николай Денков и президентите на двата национално представителни синдиката Димитър Манолов и Пламен Димитров, не се оправдаха.

Правителството ще прегледа плановете на териториалните проекти с козметични промени “.

„ Загробването на българската енергетика е закононарушение, което няма да позволим. Искаме да се сътвори механизъм за потенциал или посредством различен метод да се подсигурява сигурността на електроенергийната система “, показват още от КТ „ Подкрепа “.

Пред публицисти Николай Денков е отказал изрично да бъде отсрочено приемането на териториалните проекти за въглищните райони. Въпреки митингите и блокадите в страната това ще стане през днешния ден на съвещание на кабинета.

Денков е декларирал, че на следващия ден праща проектите към Европейската комисия.

„ Ако не бъдат признати, България може да загуби, с изключение на над 1,4 милиарда лева по проектите, свързани със Стара Загора, Кюстендил и Перник, още три милиарда лева по проектите, свързани с всички останали териториални проекти “, разяснява министър председателят.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР