Деница Сачева от ГЕРБ и Христо Петков - Хазарта от

...
Деница Сачева от ГЕРБ и Христо Петков - Хазарта от
Коментари Харесай

Сачева и Хазарта предлагат да падне тайната на осиновяване

Деница Сачева от ГЕРБ и Христо Петков - Хазарта от " Продължаваме промяната " внасят в деловодството на Народното събрание законопроект за смяна на Семейния кодекс.

" Специално идеята, обвързвана с отпадането на тайната на осиновяване, е идея на депутата Христо Петров. А това, което предлагаме ние с сътрудниците от ГЕРБ/СДС, се отнася до Националната система за осиновявания, за това да се усъвършенства метода, по който работи системата за цялостно осиновяване ", показа концепцията Сачева в коридорите на Народното събрание.

През последните години има наклонност на съвсем двоен спад в броя на осиновяванията, имало и редица недоволства, че процедурата е прекомерно мудна, няма и задоволително информация, уточни националният представител.

В промените на Семейния кодекс се планува и създаване на национална осведомителна система, като се даде опция и за електронно кандидатстване и инспекция на напредъка при към този момент подадени документи.

" Предлагаме изрично да падне опцията и за разсиновяване, въпреки и да са доста малко такива случаи. За нас е извънредно значимо децата да не получават спомагателни контузии от сходен акт ", добави тя.

" За нас е значимо децата, а и освен - и възрастни, да имат право да схванат своя генезис. От тематиката, обвързвана с осиновяванията, съвсем 2 милиони души за наранени, освен директно, несъмнено - приказваме за родственици, за разширени фамилии ", акцентира Деница Сачева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР