Дена Рендал от Шотландия разказва, че манията ѝ по морковите

...
Дена Рендал от Шотландия разказва, че манията ѝ по морковите
Коментари Харесай

Фалшив тен или предозиране с моркови: 21-годишно момиче смени цвета на кожата си

Дена Рендал от Шотландия споделя, че " манията " ѝ по морковите направила кожата ѝ яркооранжева, откакто развила заболяване. Приятелите ѝ в началото помислили, че има подправен загар.

Жена, която е пристрастена към морковите, споделя, че е почнала да наподобява на " Умпа Лумпа ", откакто обичаният ѝ зарзават направил кожата ѝ яркооранжева.

21-годишната Дена Рендал от Единбург, Шотландия, споделя, че околните ѝ в началото помислили, че има проблеми с черния дроб, откакто придобила целогодишен загар. Но след многочислени проучвания тя схванала, че сиянието ѝ се дължи на любовта ѝ към зеленчуците.

Служителката, която се занимава с обслужване на клиенти, изяждала по 10 моркова, три чушки и един сладостен картоф дневно, с цел да усъвършенства здравето си . Диетата обаче довела до развиване на положение, наречено каротенемия, което трансформира пигментацията на кожата заради високите равнища на каротин в кръвта. Тя решила да понижи приема на моркови, откакто лицето ѝ станало толкоз оранжево, че се различавало от цвета на шията ѝ, макар че не носела грим от 13-годишна възраст. Дена споделя, че постоянно я стопират на улицата любопитни купувачи, които желаят да схванат каква марка неестествен загар купува.

Дина сподели: " Аз съм русо неясно момиче с доста светла кожа, само че защото хапвам доста моркови, мога да имам загар през цялата година. Харесва ми да хапвам моркови и хапвам едно и също нещо съвсем всеки ден. Никога не ми омръзва. Когато хората ме питат какъв загар употребявам и аз им споделям, че просто хапвам доста моркови, те си мислят, че се майтапя. В някои дни наподобявам оранжева, а в други е просто прекрасен натурален искра, той се трансформира. "

Любовта на Дена към морковите стартира на 12-годишна възраст, когато тя стартира да яде по един-два от острите зеленчуци дневно - което постепенно се усилва до мамутските 10 броя от хрупкавите закуски. Шотландката пресмята, че харчи към 40 паунда седмично единствено за зеленчуци - всяка седмица купува шест кг моркови от Asda. Тя добави: " Наистина обичам моркови и на драго сърце хапвам по толкоз доста дневно, само че знам, че не постоянно се храня по метод, който е естествен за другите хора. Убеждавам се, че в никакъв случай не се усещам зле поради всички плодове и зеленчуци, които хапвам дневно. "

21-годишната жена споделя, че е почнала да става " малко несигурна ", откакто хората в учебно заведение са си помислили, че има жълтеница или е претърпяла несполучлив опит за неестествен загар, когато лицето ѝ е изглеждало отчетливо по-оранжево от шията. " Хората в учебно заведение започнаха да виждат и да ме питат дали не нося подправен загар, което ме направи малко несигурна ", изяснява тя. " Няколко души ме питаха дали нямам жълтеница. Тогава майка ми стартира малко да се тормози и си намерения, че това може да е симптом на проблем с черния дроб. В този миг не бях събрала две и две с морковите. Майка ми сподели, че имала братовчедка, която ядяла доста моркови, когато били по-малки, и от време на време изглеждала малко оранжева и се зачудихме дали това е нещо.

" Започнах да диря в Google и разбрах, че имам това положение - то не е нездравословно, при него се получава струпване на бета-каротин в кръвта и той трансформира пигмента на кожата. Не е наложително да са единствено морковите, може да са чушки, зеленолистни зеленчуци, от които хапвам доста всеки ден, само че мисля, че морковите са главният провинен. Засяга най-много стъпалата на краката, дланите на ръцете и лицето, по-специално към устата. " Дина взема решение да понижи приема на моркови до шест дневно, откакто фотография, направена преди празненство за 18-ия ѝ рожден ден, разкрива шокиращата разлика в цвета на шията и лицето ѝ. Тя сподели: " Никой не ми сподели, че наподобявам изключително оранжева, когато се приготвяхме, а единствено когато включихме светкавицата и всички започнаха да се смеят. Не знаех какво е толкоз смешно и си помислих, о, Боже, това не може да е същинско. Приличах на Умпа Лумпа! "

След като се понижи, се видя забележима разлика. " Престанах да получавам толкоз доста мнения, когато понижих морковите си ", изяснява тя. " Все още имам оранжев пигмент, само че той не е толкоз явен, колкото беше по това време. " Въпреки че носи оранжев нюанс, Дена има вяра, че методът " загар от моркови " е доста по-здравословен от солариумите и предизвиква другите да опитат диетата, само че в умерени количества. Вместо в степента, в която го прави тя, което може да се преглежда като " фикс идея и фиксация ". Тя продължава:

" Определено е по-здравословен от солариума. Аз съм доста срещу солариумите, въобще не мисля, че са здравословни. Не мисля, че си коства да пожертвам отрицателните последствия за мен, по тази причина мисля, че просто ще се придържам към морковите си. Не бих насърчавала хората да стигат толкоз надалеч, само че в случай че желаете да добавите моркови в диетата си, с цел да измененията пигмента на кожата си, не е нездравословно, за какво не? Всичко е в умерени количества. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР