Ден след убийството на Мартин Божанов-Марто Нотариуса“ довереният му брокер

...
Ден след убийството на Мартин Божанов-Марто Нотариуса“ довереният му брокер
Коментари Харесай

Ден след убийството на Марто Нотариуса“ брокерът му Пипо заличава следи, препродава спешно апартамент в центъра на София

Ден след убийството на Мартин Божанов-Марто „ Нотариуса “ довереният му брокер в имотните измами Петър Ангелов- “Пипо “ препродава незабавно парцел в центъра на София, с цел да заличи следите. Това научи Breaking.bg от свои източници в следствието на активността на Божанов.

Той бе убит до момента в който паркира колата си в първокласния жилищен комплекс „ Глория палас “ в Горна Баня към 19,40 часа на 31 януари.

Убийството на Марто „ Нотариуса “ провокира мощен публичен и политически отзив поради изказванията, че е имал мощно въздействие в правосъдната система. Полемиката продължава и досега. Иначе „ Нотариуса “ бе разследван за голям брой имотни измами и обири на жилища от самотни, тежкоболни и възрастни хора с контракти за „ доглеждане “ и записи на заповеди. Жилищата след това бързо се препродават на две или три лица от обкръжението на „ Нотариуса “ и по този начин се „ изпират “.

Именно такава роля е играл брокерът Антонов- “Пипо “, настояват проверяващи. Смята се, че „ Нотариуса “ е „ прилапал “ по тази скица над 200 жилището в София, за над 50 милиона лв..



Въпреки че е забъркан в кражбата на голям брой недвижими парцели, Мартин Божанов рядко е поставял подписа си под документи, които директно биха го уличили в лъжливи схеми.

Криминалисти описват, че при започване на незаконната си кариера в имотната мафия Мартин е работил като дясна ръка на чичо си – скандално известният и единственият наказан в България нотариус Слави Крашевски.

А след това е съумял да построи своя лична престъпна мрежа за кражба на парцели и пререкание на милионите след продажбата им.

Именно като главатар на тази мрежа се явява „ Пипо “.

Часове след убийството на „ Нотариуса “, на 1 февруари 2024 г., Антонов успял да преподаде незабавно апартамент в центъра на София, на ул. „ Оборище “№61, демонстрират документи, с които Breaking.bg разполага. Най-вероятно с цел да се заличат следите.

Според обява във вестник „ Уикенд “ ужилени от Мартин Божанов – Нотариуса описват, че в неговата тайфа за имотни измами основни настоящи лица са водачът му Славчо Йорданов – Слави Свинята и брокерът на недвижимо имущество Петър Ангелов – „ Пипо “.

На името на Ангелов се водят над 20 парцела. Придобити посредством измами от Божанов през последното десетилетие, казват криминалисти.

И „ Пипо “ бърза да заличи следите.

Според документите договорката за продажбата на жилището на апетитно място в София е осъществена на 1 февруари.

Петър Ангелов, показан в нотариалния акт като „ единствен притежател на парцела “ продава просторното жилище с четири стаи и обща повърхност от 151 квадрата на канадската компания „ Рослен Инвестмънтс “, посредством неин прокурист в България.

Сделката е подписана в адвокатска фирма на нотариуса И.Д, за който се твърди, че е „ нотариусът на Нотариуса “ и през него са минали всички покупко-продажби на Божанов.

Има една дребна детайлност. Сделката е за над 600 000 лв..

Антонов- “Пипо “ продава жилището, макар, че го е ипотекирал против заем от известната компания за бързи заеми „ Кредисимо “. Договорът е от декември 2021 година.

Така „ Пипо “ пласира парцела на канадците, като по този метод е измамил „ Кредисимо “.

Освен нотариус и брокери незаконната активност на Божанов е подпомагана от настоящи служители на реда, настояват осведомени.

Става дума за върховен чиновник в „ Икономическа полиция “, с прозвището „ Пинокио “.

Източниците ни разкриват, че „ Пинокио “ е кумувал на сватбата на Мартин Нотариуса с първата му брачна половинка Адриана. И че е бил махленски като съизвършител в осъществяването и прикриването на обири на над 10 парцела посредством подправени пълномощни.

Твърди се още, че служителят на реда има парцели за милиони левове, които не подхождат на държавната му заплата.

Източник: breaking.bg
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР