Ден, след като независимият общински съветник Борис Бонев обяви, че

...
Ден, след като независимият общински съветник Борис Бонев обяви, че
Коментари Харесай

Новата партия! От кого ще краде гласове Спаси София

Ден, откакто самостоятелният общински консултант Борис Бонев разгласи, че сдружението му „ Спаси София ” става партия, политическото пространство завря от хипотези чии гласове ще открадне Бонев.

" Спаси София " може да отклони гласове от обединения като Демократична България и Политическа партия. Като политически профил ще играе в тази ниша, разяснява пред Нова тв политологът доцент Петър Чолаков.
-->
По думите му от позиция на гласоподавателите на Политическа партия е хубаво, че не е имало " годеж " с ГЕРБ. " Това щеше да е политическо самоубийство, а причинителят щеше да е ГЕРБ. Ценностите на Политическа партия са по-скоро леви, това придава и нейния образ. Съвсем мънички шансове има за кабинет ", съобщи той.

От своя страна политологът Цветанка Андреева счита, че е напълно рационално " Спаси София " да прерасне в партия изключително след рецензията, че не са вкарали общински съветници. " Очаква се огромната борба да се състои в София, Пловдив и Варна. Бонев има късмет да сплоти вота, само че в същото време и да го разцепи, тъй че да не се стигне скоро до ръководство ", уточни тя.

Според нея президентът не може да играе ролята на медиатор сред партиите. " Политическа партия се разпознава изрично вляво, бяха като копие на Демократична България, само че в този момент са като съвременна левица, двойник на Българска социалистическа партия. Имат късмет да лидират вляво, само че се сблъскват с въздействието на Радев. Не са ползотворни в Народното събрание. Търси се вид за краткосрочно държавно управление с избрани цели. Президентът би могъл да интервенира в Българска социалистическа партия, Политическа партия и " Възраждане ", има въздействие във всички тях. " Български напредък " са гъвкави и комфортни за всички ", показа Андреева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР