Ден след като беше назначен за главнокомандващ украинската армия, генерал

...
Ден след като беше назначен за главнокомандващ украинската армия, генерал
Коментари Харесай

Кой е Олександър Сирски?

Ден откакто беше назначен за главнокомандващ украинската войска, военачалник Олександър Сирски изложи " явен проект " за отбиване на съветските сили, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че на този декор Москва е декларирала, че измененията в управлението на въоръжените сили на Украйна няма да повлияят на хода на войната.

" Само смяната и непрекъснатото рационализиране на средствата и методите за водене на война ще ни разрешат да реализираме триумф ", съобщи военачалник Сирски в " Телеграм " в първата си обществена изява като главнокомандващ.

Сирски беше назначен през вчерашния ден на мястото на доста известния военачалник Валерий Залужний, защото украинският президент Володимир Зеленски реши, че е нужна смяна след две години война и при изискване че обстановката на фронта наподобява патова.

Зеленски незабавно изиска от новия главнокомандващ " реален военен проект " за 2024 година, в миг, когато Киев е обезпокоен от намаляването на западната поддръжка, породено от вътрешни различия в Съединени американски щати и Европейския съюз.

Генерал-полковник Олександър Сирски, разказан през вчерашния ден от Зеленски като " най-опитния украински военачалник ", сподели: " Става въпрос за ясно и в детайли обмисляне на дейностите на всички органи ", с цел да се даде опция за реализиране " на победа ".

Основен проблем сега е дефицитът на муниции за украинската войска. При все това " бързото и рационално систематизиране и доставка на всичко належащо за бойните елементи е било и остава съществена задача на военната логистика ", уточни Сирски.

Генералът, който до момента командваше украинските Сухопътни войски, също по този начин увери, че ограничението на човешките загуби е негов приоритет.

" Животът и здравето на бойците постоянно са били и остават съществена полезност на украинската войска ", увери той.

Военни обаче настояват, че Сирски не се грижи задоволително за живота на подчинените си, отбелязва Агенция Франс Прес.

Кой е Олександър Сирски?

Мъжът, който украинският президент Володимир Зеленски назначи за началник на въоръжените сили на страната имаше основна роля в някои от най-големите украински победи във войната против Русия, в това число в сполучливата защита на столицата през първите дни на нашествието.

Генерал-полковник Олександър Сирски, който до момента командваше сухопътните сили на Украйна, поема високия пост в сложен миг. Войната е напът да навлезе в третата си година и бойният дух е невисок, въоръжените сили са изправени пред дефицит на муниции и жива мощ, и Киев се пробва да резервира поддръжката на Запада.

Изборът на Сирски за главнокомандващ надали е изненада, защото малко хора в украинските въоръжени сили имат опита и знанията, с цел да могат да поемат ролята на известния му предходник военачалник Валерий Залужни. Успехите на Сирски на бойното поле му завоюваха поддръжката на бойците му, които от две години водят яростни борби.

Петдесет и осем годишният Сирски има заслуга за първичното образуване на защитата на Киев през февруари 2022 година, когато мнозина в Украйна към момента отхвърляха предизвестията на Запада, че съветската офанзива наподобява следва всеки миг. По-късно му бе връчена премията Герой на Украйна – най-високото звание в страната – за ролята му при отблъскването на офанзивата на Москва към столицата.

През септември 2022 година Сирски бе виновен за организирането на контраофанзивата в Харковска област, която бе най-значимата украинска победа през войната и разреши на Киев да отвоюва градовете Купянск и Изюм от руснаците.

Той също по този начин управлява интервенцията в Бахмут, която бе най-дългата и кръвопролитна през войната и против която бяха отправени рецензии поради множеството загуби, понесени от украинските сили. Тактиката съветските сили да бъдат арестувани в миньорския град за рандеман на сол без стратегическо значение обаче също по този начин изтощи съветските войски и запаси и ограничи опциите им да реализират обилни пробиви другаде.

След като триумфите се трансфораха в безсилие на фронта, на Сирски бе отредено да управлява най-трудната фаза на войната, която ще навлезе в третата си година по-късно този месец. Недостигът на муниции и на нови военнослужещи заплашва да отслаби украинските линии, до момента в който руснаците се приготвят за нахлуване. Основната цел на украинските сили тази зима е да задържат територията, която управляват, защото по този начин мощно нужната американска военна помощ се бави в Конгреса, което заплашва военните проекти на Киев.

Сирски е роден през 1965 година в Съветския съюз (в село Новинки, Владимирска област, в този момент в Русия - б. пр.). Той приключва Висшето военно командно учебно заведение в Москва и служи в руските артилерийски войски. Според наблюдаващи стилът му смесва йерархичната природа, присъща за руската военна тактика, с натовските правила на оперативна еластичност.

Описван като човек, захласнат от създаването на проекти и с желязна дисциплинираност, Сирски бе пълководец на сухопътните сили в Източна Украйна и изигра значима роля във войната през 2014 година, когато Русия анексира Крим.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР